Culemborg Cinsault Shiraz Ruby Cabernet 13,5% (nr 2031)

”There is a new PIZZERIA in town…” ja, eller i alla fall i grannorten bredvid där jag bor och som givetvis måste testas. Passar därför också på att till denna världshändelsen plocka fram och provsmaka det nya vinet på SB och ifrån Kapstaden, Sydamerika. Ett vin som har spenderat 9 månader på franska ekfat och består av druvsorterna 60% cinsault, 20% shiraz och 20% ruby cabernet.

IMG_2303Culemborg Cinsault Shiraz Ruby Cabernet 13,5% (nr 2031) 59 kr
Sydafrika, Western Cape

vin_skala3_s
SB’s notering:
”Bärig, något kryddig smak med inslag av skogsbär, svarta vinbär, sötlakrits och örter”

Mitt omdöme:
För 59 kr får man här ett trevligt och ganska gott och ”lagom” vin med medelfruksyra, medelfyllighet och medelsträvhet… Vad gäller själva smaken så känns även där som att ordet medel ligger nära till hands och där tonerna av mörka bär, lite lakrits inte sticker ut och gör något större väsen av sig.

Tycker vinet är gott, välbalanserat och ganska intressant i förhållande till prisklassen och hittar därför inget större att anmärka på. 🙂

Pizzabetyget då? Att en ”Kebabpizza med stark sås” och som förutom (och enligt menyn) innehållandes de goda och vanliga ingredienserna av tomat, ost, kebabkött, sås, champinjoner och lök saknar den mycket viktiga pepperonin är givetvis inte helt och fullt ut godkänt…

Själva kebabköttet är dock av den ”rätta sorten” och känns helt ok och likaså den rikligt pålagda såsen med de starka kryddorna. Däremot var den något smuliga och halvtorra bottnen ingen höjdare för min smak. Att den medföljande salladsburken till en femtedel var fylld med vatten hjälper också till att dra ner betyget något till en medelmåttig 3:a. Ett plus skall dock ges för läget och utsikten vid bryggan intill hamnen under sommartid.

Kommer jag äta min pizza därifrån igen nästa gång det är dags att lyxa till det i tillvaron? Överlag och för att vara första gången så kändes totalupplevelsen ganska hyfsad men där jag ännu inte är helt övertygad om att detta kommer bli mitt förstaval av pizza-leverantör i nuläget… (om man då inte vill äta på plats och utomhus)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *