Solsidan Low Carb Premium Dry 5,0% (nr 1215)

”Tjenare mannen!”…  Ja, från Saltsjöbaden och Solsidans Bryggeri AB kommer denna ölen vid namnet ”Low Carb Premium Dry” och som är en ljus lageröl. Vet dock ej om den tillhör nån av ”Ove Sundbergs” favoriter 😉

solsidanMitt omdöme:

Svaga och lätta, friska dofter av ljust bröd, honung och apelsin möter upp när man med näsan försiktigt närmar sig glaskanten och den ca 2 cm höga och vita skumkronan. 

Denna klara och gyllenfärgade ölen har en liten maltig smak med en balanserad beska och känns mer torr än bitter mot slutet där även ett litet fruktigt inslag dyker fram tillsammans med svaga strimmor av citron och örter.

Överlag känns detta som en god och väldigt lättdrucken öl utan större anmärkningar mer än att den känns ganska anonym och slätstruken. Den bjuder inte på några större överraskningar men passar bra en varm sommardag att svalka strupen med.

Kalorierna i denna ölen är  reducerade till 50 % i jämförelse med en ”vanlig” lageröl av motsvarande alkoholstyrka. Om detta är ett plus eller minus får nog anses vara lite grann upp till var och en att besluta om…

 SORT: Solsidan Low Carb Premium Dry  SB ART.NR: 1215
 TYP: Ljus Lager  STYRKA: 5,0%
 PRIS: 17,90 kr (500 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Solsidans Bryggeri AB
 LEVERANTÖR: Enjoy Wine & Spirits AB 
 Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)
 

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 

 

 

Avnjutes gärna till tonerna från:

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 271 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *