Stolichnaya Premium Vodka, 38%

Fick strax före jul en paket-avisering som jag blev ganska överraskad över att öppna när det hade anlänt. I paketet låg nämligen en hel flaska vodka och ett medföljande brev ifrån Stoli och Edrington Sweden som är ett försäljnings- och distributionsföretag i vin- och spritbranschen. (tidigare känt som Maxxium Sweden AB)

I början på december lanseras deras nya Stolichnaya Premium Vodka, 38% på SB och där jag fått den stora äran och möjligheten att kunna testa denna okryddade sprit som snaps till julmaten och som också kan användas som drinkingridiens. Denna Stoli Night Edition, Vodkan som lyser i mörkret,  kommer i en ny och tillfällig flaskdesign där själva etiketten på flaskan absorberar ljuset under dagtid för att sedan när ljuset släckts visar ett vacket strålande mönster med hjälp av ett speciellt ”glow in the dark”-bläck. 

Jag är personligen ingen storfavorit av vodka i sig och dricker väldigt sällan denna typen av dryck och då jag helst föredrar att blogga om whisky (singlemalt) och öl. Givetvis gör jag dock gärna ett undantag och ger mitt egna och ärliga betyg samtidigt som jag tackar Edrington Sweden för denna (mycket oväntade!) gåvan. 😀
(se fler inkomna varuprov/samples)

stolichnaya

 Stolichnaya Premium Vodka, 38% (nr 95)

vin_skala4_s

SB’s notering:
”DOFT: Ren doft med ton av citrus och halm”
”SMAK: Ren smak med ton av citronskal och halm”
 

 WHISKY:  Stolichnaya Premium Vodka
 STYRKA:  38%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Internationell  TYP: Vodka   PRIS: 214 kr 
 PRODUCENT:  SPI Spirits Limited 
 LEVERANTÖR:  Edrington Sweden

 

Mitt omdöme:
Doftmässigt så har denna vodkan en klar och fin doft utan några speciella anmärkningar och när man smakar på den (väl kyld) så anas svaga strimmor av citronskal i bakgrunden. Upplevs inte speciellt vass och spritig utan är väldigt välsmakande och fint nyanserad i smaken. En ren och god vodka som kan rekommenderas! 🙂

edNotering: 131224, Varuprov (Edrington Sweden)

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *