Glenburgie 1990-2012 50%1st fill sherry casknr. 12517, G&MP Exclusive

Semestertider är härligt, speciellt då det ges tillfällen att hinna med och smaka på diverse samples man fått eller har bytt till sig tidigare under året. Dagens whisky är en sherrylagrad historia ifrån Gordon & MacPhail och som är destillerad och tillverkad av Glenburgie , en Speysidewhisky beläget strax utanför Elgin. Stort tack till öl- och whiskybloggaren Markus på Öl & Whisky för detta samplesprov!

Det kan också nämnas att detta är min första smakade whisky ifrån Glenburgie-destilleriet och det skall därför bli extra kul att få känna och smaka lite grann på denna riktigt fint och mörkt bronsfärgade whisky. 😀

glenburgie _1990skalan

 WHISKY:  Glenburgie 1990-2012 50%1st fill sherry casknr. 12517, G&MP Excl.
 STYRKA:  50%  ÅR: 1990 – 2012  ÅLDER: –
 REGION:  Speyside  TYP: Single malt  PRIS: ? kr
 DESTILLERI:   Glenburgie
 LEVERANTÖR:  Gordon & MacPhail

 

glenburgie_sampleDOFT: 4,25 Härligt sherryfärgad whisky med framträdande och goda, mycket njutbara dofter av choklad, dadlar och mörka bär.

SMAK: 4,25 Perfekt harmoni i smaken som är nästan en kopia av den goda doften, fast typ 3 gånger intensivare! Yummy! Svaga strimmor av gammalt trä samt ytterst lite rök har tillkommit. Ett och annat russin kan också hittas. Mmm… detta är riktigt jäkla bra! 😛

ESMAK: 4,00 Mycket väl avvägd och mjuk avrundning där svaga kakaotoner tillsammans med lite strävare ektoner biter sig fast i gommen ett tag. Ett par droppar vatten tar bort det lite sträviga men gör den ännu lenare… En smaksak.

HELHET: 4,50 En sherrywhisky i toppklass som inte lämnar mycket kvar att önska… (ett lite större rökstick, kanske) Kommer definitivt hålla utkik efter fler trevliga utgåvor ifrån Glenburgie-destilleriet och G&MP!

TOTALPOÄNG: 17,00

ad_olwhisky
Notering: 130714, Sample, Markus,  Öl & Whisky

Avnjutes gärna till tonerna från:

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 30 times, 1 visits today)

1 svar på ”Glenburgie 1990-2012 50%1st fill sherry casknr. 12517, G&MP Exclusive”

  1. Helt klart värda sina höga poäng! Den är riktigt bra.
    Har lite kvar om någon mer är sugen på ett sample.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *