Mackmyra Special 10 Kaffegök 46,1% (nr 12512)

ad_veckansfredagswhiskyHar haft det stora nöjet att få samplesbyta några centiliter av ”livets vatten” med whiskybloggaren Fredrik på Veckans Fredagswhisky. Jag bockar och bugar. Tack! 🙂

Första whiskyn ut av dessa prov blir den sista av utgåvan Mackmyra Special: 10 – Kaffegök. Detta är en whisky som legat på tunnor som tidigare lagrat nyrostade kaffebönor.

mackmyra10kaffegokskalan

 WHISKY:  Mackmyra Special 10 Kaffegök
 STYRKA:  46,1%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Sverige  TYP: Single malt  PRIS: 598 kr
 DESTILLERI:   Mackmyra 
 LEVERANTÖR:  Mackmyra

 

DOFT: 2,25 Inledande toner av billig möbelpolish samt litet inslag av vanilj… ganska stickig. 

SMAK: 2,00 ”Humm, hur tänkte dom här” är min första tanke och där det känns som vi är tillbaka på ruta ett igen! Stickig och brännande smak och där smaken av honung och vanilj kämpar  tappert för att komma fram. Dessvärre utan nån större framgång… 

ESMAK: 2,00 Nja, man längtar mest efter att den spritiga och medellånga eftersmaken skall ta slut snarast möjligt för detta är tyvärr inte så värst. 

HELHET: 2,00 Gillar man sin whisky när den är bitig, spritig och utan nån direkt finess alls, då finns här ett klart alternativ. Denna är direkt otäck och med ytterst få positiva egenskaper och tillhör nog det sämsta jag smakat ifrån Mackmyras sortiment. :(. 

Ev. kommentar: Min dom må va hård och visst önskar man att den svenska whiskyn skall bli så stor och internationellt gångbar som möjligt, för att även kunna konkurrera mot världens all annan whisky. Undrar dock om det verkligen finns whiskydrickare som gång efter annan vill stå i kö på SB för att lägga sina 600 kr på detta, när man kan blunda och välja i stort sett vilken annan singelmalt ifrån hyllan som helst i samma prisklass och dessutom få sig en minst dubbelt så bra smakresa…

Tyvärr Mackmyra, detta håller inte och är inte (för mig) gott nog! Sorry… 😐

TOTALPOÄNG: 08,25

Notering: 130711, Sample, Veckans FredagsWhisky

Rekommenderat YouTube-klipp:
   

(Visited 82 times, 1 visits today)

3 svar på ”Mackmyra Special 10 Kaffegök 46,1% (nr 12512)”

  1. Hehe sågade jäms med fotknölarna. Jag börjar misstänka att du har något personligt mot mackmyra, denna har jag inte smakat och efter att ha läst din recension så tror jag att jag lägger mina pengar på något annat i stället.

    1. Hehe, tycker gott du kan sponsra dom med några slantar ur ”den stora högen”, Roffe! 🙂

      Vill bara poängtera att jag inte har något mot Mackmyra personligen mer än att jag önskar dom tog sitt förnuft till fånga… dvs. skippar all experimentlagring på diverse olika obskyra bär- frukt- kaffefat och så vidare och i ställer bara röker på malten å det grövsta (bortåt 50 ppm), rostar faten så mycket som bara går och möjligen finjusterar med nått gött sherryfat mot slutet av lagringstiden… *easy peasy* 😉 😛

      Skulle dock vara kul att nån gång få möjlighet att testa nån av de tidiga Mackmyra Reserve-lagringarna och som enligt många skall vara klasskillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *