Lasse Stefanz Valpolicella Classico 12,5% (2011)

”Det här är bandets eget val ur traditionen hos mästaren Luigi Rigetti i distriktet Valpolicella Classico i östra Italien…” står det på baksidan av denna flaskan. Återigen kommer här ett ”artist”-släpp i ifrån dryckesbranchen och det är ju inte utan att man undrar vart detta är på väg om ALLA skall hålla på med egna lanseringar.

lasse_stefanzLasse Stefanz Valpolicella Classico 12,5% (2011) 99 kr
Italien, Venetien, Valpolicella

vin_skala2_s
SB’s notering:
”Bärig, kryddig smak med inslag av körsbär, blåbär, lakrits och örter”

 

Mitt omdöme:

Humm… undrar vem som blivit mest lurad, jag som konsument eller Lasse Stefanz som valt att bli förknippade med detta mycket blaskiga och högst opersonliga vin? (vet också att jag har gått på ett av de simplaste försäljningstricken av dom alla, som ju har köpt detta, hehe)

Doften är som bortblåst och där man endast lång bort i fjärran kan ana de vagt doftande tonerna av körsbär, plommon och möjligen lite vanilj. Själva färgen är bärigt mellanröd och som går mot det något ljusare hållet.

Smaken på vinet är mycket lätt och ganska smaklöst och med en karaktär som påminner om vatten och där man önskar mera av i stort sett allting. Något av de klenaste vinerna jag smakat på väldigt länge. Inget att ha.
(halva flaskan hälldes ut…)

lasse_stefanz_bakKöpes på egen risk! 99 kr – ett rån! 🙁

[Musiktips] <a href="http://open.spotify.com/track/0yC8t1Rd1RbscJAZI4n8aD">Bad Religion – Past is Dead</a>
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 75 times, 1 visits today)

3 svar på ”Lasse Stefanz Valpolicella Classico 12,5% (2011)”

    1. Jodå, det gör de… men det är inget jag talar högt om, hehe 😉 Har även sett att de släppt ett Amarone-vin också jag men tror inte jag sponsrar med några mer pengar… (nått för dig kanske Markus! ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *