Mackmyra Skördetid 46,1%

En smakad whisky vid helgens besök vid Carlstad Beer & Whisky-festival vid Färjestad Travets lokaler i Karlstad. Ett mässbesök som gjordes ihop med en annan medlem (HHM) ifrån Amnehärad´s Whisky Club.

Lite tråkigt att inte fler av våra svenska destillerier tar chansen att visa upp sig vid ett sådant här event, var en åsikt som vi båda fick. Mackmyra var dock på plats och där fanns möjligheten att kunna smaka på deras nya och kommande Skördetid. En säsongswhisky som är finishlagrad på Amaronefat ifrån vinhuset Masi. Skoj! (Släpps på Sb den 17 Nov i begränsad upplaga)

Provsmakningsstorleken på whiskyn som smakades var 2 cl och där inga djupare smaknoteringar togs för egen del mer än en lite enklare sammanfattning och ett poängbetyg ”mellan tummen och pekfingret” i folkvimlet. ?

 WHISKY:  Mackmyra Skördetid
 STYRKA:  46,1%  ÅR: 2017  ÅLDER: –
 REGION:  Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS: 598 kr
 DESTILLERI:  Mackmyra  SB-ART NR:   40414 (17 nov)
 PRODUCENT:  Mackmyra  LEVERANTÖR:  Mackmyra
 ÖVRIG INFO:  2 cl.

 

Mina omdömen/kommentarer: 

DOFT: –
SMAK: –
ESMAK: –
HELHET: –
Ev. kommentar: En whisky som har lyft sig en del i doften som blivit riktigt angenäm. Tappar något i smaken tyckte vi och där den där ”dovmaltiga” och svårbenämnda Mackmyra-karaktären återfinns lite grann. (Som en del hatar och andra älskar… vi landade väl nånstans lite mittemellan). Positivt dock tycker vi är att denna släpps i 70 cl-formatet och inte har en fullt så brutal prislapp. Kul och spännande!

TOTALPOÄNG: 14,50 av 20.00 p

Notering: 171103, Sample, Carlstad Beer & Whisky, AWC

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 
(Visited 13 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *