Mackmyra Intelligens AI:01 46,1%

Vid vår senaste 75:e blindprovsomgång med Amnehärad´s Whisky Club så hade turen kommit till undertecknad att ha den stora äran och nöjet att utse och bjuda de andra medlemmarna på en hemlig samples-whisky (á 3 cl) vars underliggande hemuppgift är att provsmaka, betygsätta samt gissa ursprungsdestilleriet på det som vi smakar.

Ett riktigt kul, ganska svårt och lärorrikt koncept och där vi föröker hinna med att köra en blindprovad whisky varje månad med löpande turordning av bidragare. Att kunna gissa rätt destilleri på ett blindskott som detta är förstås inte helt jättelätt och där vi i ärligthetens namn bara haft ett fåtal rätta prickträffar under alla dessa omgångar vi kört och där valmöjligheterna på whisky som kan provsmakas är nästan oändliga. (Tummen upp till HHM i klubben som faktiskt lyckades sätta destilleriet denna gången! – Snyggt!!)

Till denna rundan, som jag själv varit bidragare av whisky till, råkade jag av en slump åter dyka på en svensk whisky som jag tidigare bara läst litegrann om tidigare och detta innan den ens hade kommit ut. Som den datanörd man också är så blev jag glatt överraskad när jag en dag råkade slöskrolla lite på bolagets sida och fick syn på att det faktiskt fortfarande fanns flaskor kvar att beställa av. Ett spännande inköp för egen del och givetvis en dyngsvår nöt att knäcka för de andra… 🙂

Mackmyra Intelligens AI:01 46,1% är den allra första whiskyn som skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI) och där man tillsammans med finska teknikbolaget Fourkind och molnplattformen Microsoft Azure har tagit fram en algoritm för att kunna skapa detta whiskyrecept. Detta är baserat på data som genom åren byggts upp med hjälp av Mackmyras ambassadörer och kompletterat med kundomdömen, recensioner, ratings, medaljer, utvärderingar och betyg.

Mackmyra Intelligens AI:01 46,1%
 WHISKY: Mackmyra Intelligens AI:01
 STYRKA: 46,1%  ÅR:  2019 ÅLDER: NAS
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: 599 kr
 DESTILLERI: Mackmyra  SB-ART NR: 84048
 PRODUCENT: Mackmyra  LEVERANTÖR: Mackmyra
 ÖVRIG INFO: Totalt buteljerad volym batch 1: 5.000 flaskor varav 1000 st reserverade för den svenska marknaden. 

 

Mina omdömen: Mackmyra Intelligens AI:01 46,1%

SORT: (Min gissning) *Bidragare* Mackmyra Intelligens

DOFT: Rund, mjuk och en ganska maltdoftande whisky med inslag av honung och bivax. Hittar även ett och annat solmoget päron också tillsammans med liten svagare kolaton. Möjligen även lite rivet apelsinskal också allra ytterst. Tycker det är en ganska god och trevlig doft.

SMAK: Ganska söt inledning med en del päroninslag men också med en ganska stor, rund maltighet som fyller ut. Anar även en del kryddigare, lätt peppriga nyanser som följer med till eeftersmaken.

ESMAK: Kryddig och god efterton med lite honungsinslag mitt i allt det maltiga.

HELHET: En helt ok whisky utan några större minustecken. Rund, mjuk, lätt (kokade)päronbetonad och med en trevlig maltighet. Möjligen något lite stickig på tungan men inte så att det stör. En allroundwhisky med hög sötma och låg beska och med lite kryddighet.

TOTALPOÄNG: 15,00 / 20,00

[wp_charts title=”intelligensAI” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20,10,25,20,20,25,20,20,5,15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200630, Amnehärad’s Whisky Club, Sample, Blindprov, FAN

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *