Young’s Double Chocolate Stout 5,2% (nr 1606)

Stout – Ja, har man inte nån gång (kanske vågat) provat denna typen av öl tidigare så tycker jag definitivt att man skall göra det! Och även om man kanske inte helt uppskattar den fullt ut så finns det många nya smaknyanser som kan berika och som man kan lära sig mer utav… 😉

youngs_doublechocolateMitt omdöme:

Skummet är högt och beigefärgat och doftar gott av både choklad och kaffe.

Färgen är nästan ogenomträngligt svart och de två dominerande smakerna som man först lägger märke till är den mörka chokladen och de rostade kaffetonerna. Går man lite på djupen och när den stått till sig lite grann så hittar man även inslag av lakris och söt karamell.

Lite överraskande är den något lätta kroppen (som gärna hade fått vara lite mera fyllig) och den ”förhållandevis” svaga bitterheten i förhållande till öltypen. Den innehåller också en hel del kolsyra och bör i vanlig ordning ges lite tid för att komma till sin fulla rätt.

Den är god men lite speciell med tanke på det stora chokladinslaget och är kanske ingen öl som jag personligen väljer i förstaläget men som ändå har en del trevliga smaknyanser.

 SORT: Young’s Double Chocolate Stout  SB ART.NR: 1606
 TYP: Stout  STYRKA: 5,2%
 PRIS: 25,90 kr (500 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Young’s & Co  LEVERANTÖR: TOMP Beer Wine & Spirits AB
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

Rekommenderat YouTube-klipp:
Ride the Sun – Ride

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *