Oppigårds Thurbo Double IPA, 8,5%

Från Oppigårds bryggeri kommer denna IPAn som är en öl innehållandes mycket humle och med lite högre styrka (8,5%) och är ofiltrerad. Serveringstips: Som sällskapsdryck eller till smakrik husmanskost. 

oppigards_thurboipaMitt omdöme:

Denna ipan bjuder på ett högt, fluffigt och humledoftande skum som långsamt drar sig tillbaka. Även med ett generöst inslag av apelsinskal, tallkotte, citrus och halvsöt maltighet som lockar intresset att smaka på den.

Att det här är frågan om en sträv och grapefruktsbesk resa på en väg kantad av tallkottar är det inget snack om. Passionsfrukt, grapefrukt, persika, citron och den söta honungen bildar tillsammans en mycket frisk och ganska bitande smakupplevelse i munnen och där själva eftersmaken hänger med ett rejält tag.

Trots den härliga smakrikedomen och den lite påträngande beskan så känns den ändå förhållandevis mjuk och välbalanserad och med ganska lite kolsyra. Av den höga alkoholstyrkan märks knappt inget alls. Bör testas! 😀

 SORT: Oppigårds Thurbo Double IPA  SB ART.NR: 89629
 TYP: Ale  STYRKA: 8,5%
 PRIS: 25,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Oppigårds bryggeri
 LEVERANTÖR: Oppigårds bryggeri
 Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
(…och glöm ej att ”prenumerera” på den! ;))

(Visited 39 times, 1 visits today)

9 svar på ”Oppigårds Thurbo Double IPA, 8,5%”

 1. Håller helt klart.med dig Fredde den är riktigt bra. är inne på min 3e låda för sommaren. Har några kvar om du inte hittar någon nära di Robban så kan jag skicka över någon till dig.

  1. Faktiskt första gången jag testar denna Thurbo men Oppigårds öl håller som vanligt mycket bra, jämn och hög klass tycker jag. Fast man bör vara ”in the mode” för lite tallkottssmak och förberedd på beskkäftsmällen för att denna skall komma helt till sin rätt… 😉 🙂

 2. Tackar Fredde, men det fanns 100+ kvar så jag beställde 20 till Lidingöbolaget… blir lagom till runt den 1/10 då man ändå ska svänga förbi och kolla in nyheterna…. kanske blir en 20271 om plånboken inte säger nej 🙂

   1. Åhh… tänk om man kunde få säga så nån gång, ”svänga förbi och kolla in nyheterna” på SB. 😉 Har man tur finns här kanske ett nytt vin, eller om man har rejält flyt en ny ölsort på hyllan man kan få prova direkt utan att behöva beställa. 🙁

    20271 är ju alltid gott men denna är lite för dyr för mig just nu och då jag har lite annat inkommande skoj på gång. Har också sett att det nu går att få tag på Port Charlotte Scottish Barley ifrån ”utlandet” och som tål att övervägas…

     1. Scottish Barley Heavily Peated, 50% €49.99 + frakt (har inte sett PC11:an än men däremot nya Big Peat 2013 Christmas Edition för 54,99 EUR) Vet ej om nån av dessa kommer hit så man vågar chansa och vänta… nån annan här på sidan som kanske vet mer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *