Epic Hop Zombie Double India Pale Ale, 8,5%

I have just killed an ”Epic Hop Zombie!!” Ja, jag vet att jag annonserade i mitt föregående ölinlägg om att det planerades inför en whiskyrecension här nästa gång. Nu blev det inte så då jag har gått och sneglat på denna i några dagar och läst lite andras omdömen om denna humlebomb och därför kunde jag inte hålla mig längre! 😛

epic_hopzombieMitt omdöme:

Om man inte håller andan för att inte väcka den zombie som sover när man häller upp den så möts man direkt av doften från fruktiga humlearomer och ett helt lass med grape- och passionsfrukter.

Detta är en IPA med ett rejält humlebett redan från första sekunden man får den i munnen och där den beska och fräscha citrussmaken är en genomgående röd tråd.  När den största ”chocken” lagt sig (hade förberett mig på att kunna mötas av en något ännu bitigare inslag faktiskt) och man börjar gå lite mer på djupet så hittas även inslag av både mango, persika, grönt gräs och apelsin. Nice!

Den är ganska brutal men inte så att det går överstyr och där jag upplever den överlag mer besk än söt och där kolsyran nästan ligger i underkant. Ett litet spritgenomslag kan anas men inte så det stör. En förträffligt god IPA ifrån Nya Zeeland som kan rekommenderas och som förtjänar sitt höga betyg! 🙂

 SORT: Epic Hop Zombie Double IPA  SB ART.NR: 11036
 TYP: Ale   STYRKA: 8,5%
 PRIS: 54,90 kr (500 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Epic Brewing
 LEVERANTÖR: Galatea Spirits AB 
 Extremt God! (Bryggaren måste ha läst mina tankar när detta receptet uppfanns)
 

Rating: ★★★★★★★★★☆ 9/10 

 

logoepic[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 20 times, 1 visits today)

1 svar på ”Epic Hop Zombie Double India Pale Ale, 8,5%”

  1. Håller med dig! En riktigt riktigt bra öl med massivt tryck och bra smak. Jag är glad att den kom tillbaka till SB så jag kunde beställa fler av den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *