Ardbeg Ardbog 52,1% Committe Release, Limited Edition

Fredagskväll och dagens whisky kommer från “SEMESTER”-box “4 weeks of joy” summer 2013 ~Limited Edition~ och som är den andra sorten ut i detta trevliga och gemensamma projekt med deltagare och whiskylovers både ifrån whiskyklubben och med inbjudna provsmakare utifrån.

ardbeg_ardbog_boxen
 WHISKY:  Ardbeg Ardbog 52,1% Committe Release, Limited Edition
 STYRKA:  52,1%  ÅR: 2013  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Single malt  PRIS: 799 kr
 DESTILLERI:   Ardbeg
 BUTELJERARE:  Ardbeg

Mina omdömen: Ardbeg Ardbog 52,1% Committe Release, Limited Edition

DOFT: (4,25) Denna kopparfärgade skapelse ifrån Ardbeg doftar ljuvligt av både rökigt läderbälte, tång och svag havsbris. Tycker mig även ana litet instick av både lakrits- och mentholpastill tillsammans med en liten svavelton. (…och jag småleer lite grann redan nu då jag anar vad som komma skall, hehe) 

SMAK: (4,25) Den omissigenkännliga röksmaken är lite askig till en början men väger sedan över något mot lite sötare tongångar och där sältan och den ganska robusta fatsmaken och det lite torra (ifrån Manzanilla-sherryfaten) kommer ikapp. Sherry-inslaget känns inte jättestort men kommer fram mera med några droppar vatten. 

ESMAK: (4,00) Viss beska kan ansas mot slutet och som tillsammans med röken skapar ett långt och gott avslut. 

HELHET: (4,50) De klassiska (och lite råa) Ardbeg-inslagen finns där och denna whiskyn gör definitivt inte bort sig. Lite mera sherrynyans finns möjligen på önskelistan. Vinner på ett par uppmjukande droppar vatten. 

Ev. kommentar: En riktigt trevlig whisky men kanske inte det absolut bästa jag smakat från Ardbeg. 

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20,00 p

Notering: 130719, AWC (”SEMESTER”-boxen)

Avnjutes gärna till tonerna från:

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *