Brewdog Black Tokyo Horizon, 15,2%

Brewdog Black Tokyo Horizon är resultatet på en öl (stout) som kan uppstå om man släpper tyglarna fria och låter tre stora ölgiganter vid namn Nøgne, Mikkeller och Brewdog samarbeta lite grann. Här har de tre fristående ölsorterna Black, Dark Horizon och Tokyo* ifrån dessa bryggerier fått vara med och ingår i denna skapelsen. 

Kan väl ärligt också tillägga att köpa öl som kostar 139 kr flaskan egentligen är totalt vansinne och inte tillhör min riktiga vardag men ibland tar ju nyfikenheten överhand och man måste ju få unna sig något bortemellan. 😉

brewdog_black_tokyo_horizonMitt omdöme:

Det drygt 2 centimeter höga skummet drar sig väldigt snabbt tillbaka och de välbekanta dofterna av mörk choklad, bränt kaffe, soja och rostad malt avslöjar sig genast man häller upp den.

Utseendet är svart som natten och här sparas det inte på krutet då denna är fullmatad med smaker av rostad malt, bränt kaffe, mörk choklad, soja, lite vanilj, sötlakrits och romrussin. Även litet inslag av rökig tjära anas i bakgrunden.

Munkänslan är ganska tjock och innehåller även bra med bitterbeska och där kolsyran ligger på medelnivå. Överlag känns den hyfsat lättdrucken, trots den höga alkoholhalten och de väldigt påtagliga smakerna. Som ren sällskapsdryck finns väl kanske liten risk att den blir något övermäktig och där jag personligen nog föredrar den bäst ihop med något sötare tilltugg eller dessert.

Är den då värd sitt höga pris, är väl kanske den mest givna frågan? Nja, skulle jag vilja säga. Spännande öltyp och ett kul samarbete men har väl tidigare smakat öl för både billigare peng och med i stort sett lika mycket smaker. En upplevelse men inget jag skulle skuldsätta mig för men har du pengar över, testa den gärna! 🙂

 SORT: Brewdog Black Tokyo Horizon  SB ART.NR: 11905
 TYP: Porter/Stout  STYRKA: 15,2%
 PRIS: 139 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Brewdog
 LEVERANTÖR: Brewdog
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
(…och glöm ej att ”prenumerera” på den! ;))

(Visited 7 times, 1 visits today)

5 svar på ”Brewdog Black Tokyo Horizon, 15,2%”

 1. Håller med dig till viss del där Fredde, och kan rekommendera en betydligt bättre Stout:
  Yeti Imperial Stout (nr 1667) 31,90kr på SB
  En av mina absoluta favoriter i den kategorin.

  1. Bara till viss del? Ja, du tycker kanske att den är för billig bara, haha 😀 Råkar faktiskt ha 2 av 4 Yeti Imperial kvar i ölskåpet… Kan ju hända att det kommer upp en recension inom snar framtid. 😉

 2. Drack denna på Brewdog för ngn vecka sen… tycker den var så där, absolut inte värd pengarna iaf.
  Finns som Markus säger andra med mer valuta för pengarna 🙂

  Men man måste ju testa!

  1. @CPE – Hehe, du är välkommen över ifrån lager-träsket till oss på den ”mörka sidan” precis när du vill. Man måste ju få testa lite… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *