Tokyo Black Porter 5,0% (Yo-Ho Brewing Company)

”Yo-Ho Brewing är en av Japans mest populära Craft Breweries. För att skilja sig från den ljusa lagern som är allmänt förekommande i Japan och USA, bestämde de sig för att göra en burköl i amerikansk och brittisk Craft Beer-stil”

Denna kan köpas ifrån den 1:a augusti som ett specialsläpp på SB och där det är Brewery International Sweden som är importör. Hade själv turen att finna den på hyllan i centrumbutiken inne i Karlstad.

black_tokyo_porterMitt omdöme:

Detta är en kolsvart öl (porter) och som har ett rostfärgat brunt skum som känns lite krämigt när man smakar på det. Doften som först infinner sig kommer ifrån rostade kaffebönor, soja och mörk choklad. 

Smakmässigt känns denna ganska tunn och där kaffetonen är den mest framträdande och där eftersmaken bjuder på lite chokladbeska inslag och lite vanilj. En mycket liten förnimmelse av svag rökighet kan anas i bakgrunden.

Kul att ha smakat på och absolut inte otäck men ingen öl jag känner nått större behov av att behöva köpa igen…

 SORT: Black Tokyo  SB ART.NR: 11509
 TYP: Porter  STYRKA: 5,0%
 PRIS: 35,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT:  Yo-Ho Brewing Company  LEVERANTÖR:  Brewery International Sweden
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *