Bruichladdich Infinity (55,5%, OB, First Release)

I går firades min 500:e Twitter-följare och där ett litet pris hade utlovats (se tidigare inlägg) i form av att utifrån dessa 5 st olika samplar välja den nästkommande whiskysorten att recenseras här på freddeboos.se! 🙂

Den otroligt lyckliga(?) vinnaren av detta superpris blev @Robert15258714 och där Bruichladdich Infinity sedan utvaldes att testas. Sagt och gjort och stort grattis till dig Robban och tack för din medverkan! 😉
(Och till alla som inte skaffat nått Twitter-konto än rekommenderas göra det! Och adda gärna @freddeboos)

infinity_bruich logo_bruich

 WHISKY:  Bruichladdich Infinity (55,5%, OB, First Release)
 STYRKA:  55,5%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: ca 500 kr
 PRODUCENT:  Bruichladdich
 LEVERANTÖR:  Bruichladdich

 

DOFT: 3,75 Söt och maltig doft med mjuka frukter i botten. Svagt rökig ton med lite oljig karaktär kan anas.

SMAK: 4,00 Den svaga röken som fanns i doften har växt till sig och är betydligt kraftfullare när man får den i munnen och där även lite sälta och havstoner har smugit sig in. Svagt vinösa toner och fruktig sötma med lite krämig/oljig i konsistens. Trevlig rökighet med lite basisk smak.  

ESMAK: 3,75 En hel del av den goda röksmaken följer med på den långa resan ända fram till slutet där även en lite råare och något bitigare ton kommer fram tillsammans med lite mera beska.

HELHET: 4,00 Väljer man att dricka denna outspädd så finns det ett litet spritgenomslag i bakgrunden men å andra sidan så är de andra godare inslagen mycket mera framträdande och ger ett övertygande intryck. Med ett par droppar vatten i så blir den överlag ganska mycket tamare och något mjukare. Vissa råa undertoner drar ner betyget något men där den söta fruktigheten, det lite krämiga maltinslaget och den goda röken väger upp bra.

Ev. kommentar: Upplever denna något bättre, lite rökigare och smakrikare än den tidigare smakade versionen.

bruich_infinityTOTALPOÄNG: 15,50

Notering: 130906, Sample, FAN

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 45 times, 1 visits today)

4 svar på ”Bruichladdich Infinity (55,5%, OB, First Release)”

  1. Kanske dags för ett blindprov? 😉
   För egen del är det nu slut på sötebrödsdagarna igen och då det åter vankas jobb i stället… :/ Fast det går ju åt lite cash också med en hobby som denna, hehe.

   Sitter även och hoppas på att SMWS Sweden får tummen ur nån gång och får ordning på både hemsidan och den nya regin så man kan hinna få köpa och testa lite av deras sortiment innan det är dags att förnya medlemsavgiften…

 1. Högre poäng än 3.1 alltså, gott!

  Har läst att first edition Infinity innehåller lite Port Charlotte enligt ryktet… rökigheten var ungefär samma antar jag.

  Låter som ngt jag skulle kunna tänka mig att testa iaf en vacker dag.. får väl se om man kan hitta en flaska någonstans!

  Tack för recensionen!

  1. Ja, denna hade bra med potential och var, som jag kommer ihåg det från sist jag smakade, inte riktigt lika vinös och med lite mera och kraftigare rökkaraktär. Gissar att den kan bli ganska svårfångad men helt klart värd att försöka få fatt på. 🙂

   Som tillägg kan nämnas att jag själv nu är ute efter ett samplesprov på Infinity 2nd edition… Kontakta mig gärna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *