Bruichladdich Black Art 4.1 23 (1990) 49,2% (6000 btl)

Då de tidigare föregående utgåvorna har gillats så var lyckan stor när jag lyckades få tag på en sample av den senaste versionen av Black Art 4.1 (6000 btl) och som jag sneglat på ett tag men inte haft råd med… 😛

bruich_bl_ar4.1
 WHISKY:  Bruichladdich Black Art 4.1 (6000 btl)
 STYRKA:  49,2%  ÅR: 1990  ÅLDER: 23
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: 2.097 kr (utl)
 DESTILLERI:  Bruichladdich  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Bruichladdich  LEVERANTÖR:  –

 

DOFT: (4,25 p) Lite vinös ton inledningsvis med inslag av plommon och vindruva och chilipeppar. I bakgrunden hittas svaga nyanser av rivet lemonsskal och saften av grapefrukt. Viss havskustkänsla sveper hastigt förbi med en svag saltig touch. Efter en tid i glaset vågar sig även några russin fram.

SMAK: (4,25 p) Kraftfull inledning med fruktig ton och lite svaga stänk av honung, chili, peppar, kanel och undertoner av orökt malt. Denna bör drickas långsamt då det är ganska många smaker och lager att hinna bekanta sig med och suga på.

ESMAK: (4,25 p) Kanel, chili, grapfrukt och tonen av ekfat skapar i kombination ett ganska långt och smakrikt avslut som även har en påtaglig och god maltighet i sig.

HELHET: (4,00 p) En riktigt trevlig, spännande och smakrik whisky med många lager att bekanta sig med. Bör dock vattnas varsamt…

Ev. kommentar: Tycker den har ändrat karaktär lite grann och tappat lite av sin wow-upplevelse och där denna känns något mera ekfatsbaserad än tidigare och där den goda vinösa tonen har tunnats ut lite…

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20.00 p

Notering: 140920, Sample (MLA) 

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 40 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *