Bruichladdich Octomore 10 y.o Second Limited Edition 57,3%

Så har det blivit dags att doppa näsan i ännu ett peatmonster ifrån Bruichladdich-destilleriet. Man har med sin Octomore 10 y.o Second Limited Edition 57,3% och en angiven fenolhalt på hela 167 ppm åter hållit ribban högt och där ”experimentwhiskyn” nu har fått vila på två olika typer av fattyper som tidigare innehållit Grenache Blanc-vin och Bourbon-whisky. Mycket spännande! 😛

 WHISKY:  Bruichladdich Octomore 10 y.o Second Limited Edition
 STYRKA:  57,3%  ÅR: 2016  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 1.733 kr
 DESTILLERI:  Bruichladdich  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Bruichladdich  LEVERANTÖR:  Bruichladdich
 ÖVRIG INFO:  18000 btl, 167 ppm, Fattyp: Grenache Blanc/Bourbon-cask

 

Mina personliga omdömen och smaknoteringar för denna whisky:

DOFT: 3.75 Inte en fullt så rökig inledning som man kanske kunnat tro (och hade förhoppningar om) utan där en något mera fruktbärande, svagt oljig ton är genomträngande. Hög, maltig aprikosdoft med lätt askighet och med god sötma. 

SMAK: 3,75 Här kommer litet större torvinslag fram dock utan med nån större rökighet att tala om utan snarare mera framträdande maltiga nyanser (som känslan av outspädd saft) och inslag av trä och marsipan . En kraftfull, tjock (oljig) smak utan nån större spritighet (ovattnad).  

ESMAK: 3.50 Ganska intetsägande avslut med en del kvarvarande fruktighet och lätta rökridåer.

HELHET: 3.75 En överraskande och oväntad klen rökwhisky som ändå har en spännande kraftfullhet i sig och med tjocka, fruktiga smaknyanser. Förväntar man sig ett rökmonster är risken stor att man blir besviken. Dock bjuder de maltiga inslagen, den tjocka torven och den goda fruktigheten ändå på en riktigt trevlig och intressant smakresa. (Som peatfreak saknar man ju dock helt klart RÖKIGHETEN!!) :/

Ev. kommentar: Lite av en besvikelse faktiskt. Med 167 ppm i rockärmen vill man ju få känna lite på styrkan. Den är kraftfull men ändå med oväntat klen rökighet och med en väldigt väl maskerad alkoholhalt. Kul att ha smakat på men inte den bästa…

TOTALPOÄNG: 14,75 / 20.00 p

Notering: 170106, Sample (FAN)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *