Elements Of Islay LP2, 64,1% (2011)

Söndagskväll och långhelgen har bara börjat för vissa, smaka på den…! 😉

Här kommer mitt betyg på en whisky som jag velat smaka på en tid men som jag inte har lyckats få tag på… Tack och lov finns det whiskyvänner som ställer upp och som snällt avvarar en sample åt ett Islay-freak. 
Stort tack till dig Roffe! (Vikens Whisky Vänner)

eoi_lp2 
 WHISKY:  Elements Of Islay LP2
 STYRKA:  64,1%  ÅR: 2011  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt   PRIS: ca. 1.261 kr (utl.)
 DESTILLERI:  Laphroaig
 SB-ART NR:  –
 BUTELJERARE:  Speciality Drinks Ltd
 LEVERANTÖR:  –

 

DOFT: 4.50 Med en doft av himmelriket smyger sig tonerna av askig och torr rök upp i näsan. Också en liten medicinal känsla som blandats upp med läderskärp och skinnsoffa. Svag nyans av karaktäristisk euqalyptus och anis ligger och lurar i bakgrunden.

SMAK: 4,25 Med en cask-strength-styrka på 64,1% så överraskar den lite grann smakmässigt då den inte känns fullt så stark och spritig som man kan ana. Å andra sidan så är rökgenomslaget väldigt påtagligt (och riktigt gott!!) Tycker dock den har mer beska i sig och är något mindre söt än förväntat. Fast med några droppar vatten så växer sötman till sig och hjälper till att lyfta upp den rejält.

ESMAK: 4,25  Riktigt goda och långa efterdyningar som går hand i hand med både doft och smak. (ändrar sig något lite grann beroende på hur mycket man vattnar. Experimentera gärna!) Härlig Islay-rökighet!

HELHET: 4,50 En mycket njutbar whisky (och som vinner på att vattnas!) Ett litet minus dock att den ligger på endst 50-cl flaska… och att det gäller att vara på huggen om man skall lyckas knipa nån! 🙂

TOTALPOÄNG: 17,50 p 

Notering: 140413,  Sample (RLU)

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 14 times, 1 visits today)

1 svar på ”Elements Of Islay LP2, 64,1% (2011)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *