Elements of Islay, Lg4 55,7%

Tredje whiskyn ut ifrån samplespaketet ifrån Clydesdale AB är en lite hemlighetsfull whisky ifrån Elements of Islay och som marknadsförs här i Sverige av Jolly Good Brands

”Den här serien innehåller, som namnet antyder, endast whiskies från ön Islay. Destillerinamnen har ersatts av symboler lånade från det periodiska systemets förkortningar och där man möjligen kan gissa sig fram till vilka whiskies som döljer sig under respektive namn.” Humm, Lagavu…? 😉 (släpps på SB 2 feb, Best. sort.)

lg4

 
 WHISKY:  Elements of Islay, Lg4 
 STYRKA:  55,7%  ÅR: 2013  ÅLDER: –
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt   PRIS: 740 kr 
 PRODUCENT:  Speciality Drinks Ltd  SB-ART NR:  84541 (BS)
 M. FÖRS AV:  Jolly Good Brands
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: (4,50 p) Underbar och karaktäristisk Islay-rök med massor av sotig aska, lite grillkorv och läderbälte. Innehåller även en del sötma och sälta… Riktigt bra!!

SMAK: (4,25 p) Gillar verkligen den kustnära känslan och smakerna av nyeldad brasa, svavelstick och lite tjära. Inledningen är precis lika bra som doften men där man kanske önskar sig lite mera av fyllighet i avslutet då den tenderar tunna ut lite grann i förhållande till den kraftiga rökigheten. 

ESMAK: (4,50 p) Tunga, lite småsöta och ganska mörka rökdimmor med svaga inslag av honung virvlar långsamt upp underifrån och man önskar bara att resan aldrig skall ta slut! Ett givet köp! 🙂

HELHET: (4,50 p) Detta är riktigt gott och en fantastisk rökwhisky med bra tryck i rökigheten! Tål ett par försiktiga droppar vatten men där jag helst föredrar den ”neat”. Noterbart är priset på endast 50 cl-flaska.

TOTALPOÄNG: 17,75 p 

Clydesdale

Notering: 140123, Varuprov/sample (Clydesdale)

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 4 times, 1 visits today)

8 svar på ”Elements of Islay, Lg4 55,7%”

  1. Har inte prövat så många ur Elements of Islay-serien då man tyvärr drar sig lite för det då det bara är 50 cl-flaskor… Men det verkar överlag vara riktigt bra innehåll så man kanske får tänka om! 🙂

   Öppnat och smakat på Octomore 10:an som jag såg (på instagram) stod i whiskyhyllan? Omdöme? Värd att jaga fatt på?

    1. Hehe, ja man vet ju aldrig… det där ”speciella” tillfället man kanske väntar på att få öppna den aldrig kommer. Och det är ju synd om man skulle dö nyfiken… 😉 Är lite sugen och har även sneglat lite på 6.2:an också.

  1. Kul att höra! 🙂 Tyckte själv att detta var en riktig njutning för gommen och har man ett gott öga till Islay så blir man inte besviken! (synd bara att det endast är 50 cl i flaskan och inte en hel tunna) 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *