Slottskällans Svart 5,5%

Bryggt på fyra sorters malt (pilsnermalt, ljus- och mörk karamellmalt samt svartmalt) och två sorters humle (First gold och Sovereign) så skall det bli intressant att se vart denna tar vägen och kan ge för avtryck… 🙂

svartMitt omdöme:

En nästan kolsvart öl med finbubbligt högt skum som drar åt beige/brunt och som doftar lite svagt bränt och kakao.

Första intrycket när man smakat på den är nästan en besvikelse faktiskt då man på förhand förväntar sig lite mera kraftfull smak och där man vill ha lite mera av både de söta chokladtonerna och den goda kaffesmaken med en lite bränd touch. Känns lätt (nästan för lätt) men ändå med ganska god munkänsla.

Eftersmaken sitter i nån längre stund men där lite mera bittrare torrare toner vågat sig fram tillsammans med lite lakrits och mocca. En hygglig öl men som gärna hade fått vara lite tjockare och tyngre.

 SORT: Slottskällans Svart  SB ART.NR: 11348
 TYP: Porter/Stout  STYRKA: 5,5%
 PRIS: 20,70 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Slottskällans Bryggeri AB  LEVERANTÖR: Slottskällans Bryggeri AB
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

P.s Kan också avslöja för alla er bloggbesökare som kanske tycker det varit lite tunt på whiskyfronten här på sistone att jag har en riktigt spännande ”Islay-lineup” i bakfickan och som jag verkligen ser fram emot att få sätta tänderna i och kunna presentera här så fort semestern har infunnit sig!! So stay tuned… 😛

logslott[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *