Glen Scotia 14 Peated, 50%

Så var då äntligen semestern fullt igång och där man kan passa på att ägna sig åt lite roliga och spännande hobbys. Här kommer mitt betyg på den nya Glen Scotian (min första därifrån) och som kan inhandlas på SB ifrån början av juni månad. Hade för övrigt med denna som bjudwhisky på mitt 40-års-firande och den verkar ha fallit i god jord hos gästerna med tanke på återstående mängd kvar i flaskan… 😀

 glenscotia_peated_14
 WHISKY:  Glen Scotia 14 Peated
 STYRKA:  50%  ÅR: 2014  ÅLDER: 14
 REGION:  Campbeltown  TYP: Single Malt  PRIS: 482 kr
 DESTILLERI:  Glen Scotia  SB-ART NR:   11119
 PRODUCENT:  Loch Lomond Group  LEVERANTÖR:  Stellan Kramer AB

 

DOFT: 3,50 Trevlig maltig doft med inslag av torr mediumrök och lite ananas och vanilj. 

SMAK: 3,25 En god inledning med ganska stora fatinslag och med en ljust maltig touch som framträder mot den avslutande delen. Den lätta torvrökigheten finns där också i smaken och tillför whiskyn lite mera karaktär förutom de maltiga inslagen.

ESMAK: 3,00 Både lite sötare tongångar och med liten grapebeska avrundar tillsammans med lite inslag av bourbon-fat och äppelcider och halm. Tycker den tappar lite grann mot slutet och där rökigheten klingar av lite för fort.

HELHET: 3,25 Hade väl kanske i ärlighetens namn hoppats på lite ”peatigare” nyanser i denna men detta är ändå en helt ok mellanklasswhisky med mycket smak och hög buteljeringsstyrka och som poängmässigt hamnar strax över medel.

TOTALPOÄNG: 13,00 / 20.00 p

Notering: 140607, FAN

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 77 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *