Amager Arctic SunStone 6,0%

Från Kastrup, Danmark och det välkända ölbryggeriet Amager kommer denna APAn och där namnet Arctic SunStone anspelar på de forntida Vikingarna och om hur vida de kunde navigera eller ej med hjälp av solstenar även om solen kanske inte sken under molniga dagar…

amager_arcticsunstoneMitt omdöme:

Doftar gott av lite svag aprikos och humlekottar och har ett krämfärgat och lite gräddvitt bubbligt skum som snabbt drar sig tillbaka och efterlämnar små öar på glassidorna. (lite mera doft hade inte gjort något!).

Detta är en ogenomtränglig öl för ögat och som går i toner av godiskolasnören i färgen. Smakmässigt är detta ingen brutal humlebomb utan har en mera avvägd, jämn och balanserad smak och munkänsla under hela resan och där ”Arctic Sunstone är ett bevis på att även Vikingkrigare kan ha en mild och nådig hand…”

Aprikoser, lite grapefrukt och syrlig svag citron är de grundläggande huvudingredienserna i en god kombination och som funkar riktigt bra ända fram till den sista delen som gärna hade kunnat få bjuda på något bitigare avslut… 😉

 SORT: Amager Arctic SunStone  SB ART.NR: 89095
 TYP: Ale (APA)  STYRKA: 6,0%
 PRIS: 52,90 kr (500 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Amager Bryghus  LEVERANTÖR: Elixir HB
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer) 
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

log_amager

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 9 times, 1 visits today)

2 svar på ”Amager Arctic SunStone 6,0%”

  1. Riktigt trevlig öl det där tycker jag!
    Amager har inte misslyckats med många öl inte.

    Tråkigt att de kommer försvinna från den svenska marknaden pga Systembolagets nya och ”förbättrade” sortiment :@

    1. Utestängs Amager för SB och den svenska marknaden helt eller kommer det fortfarande finnas möjlighet i södra delen av landet att få tag i dom?

      Tror nog att de nya ölreglerna kommer slå tillbaks mot SB och där ölnördarna istället finner på ”nya vägar” i framtiden… Bara för att man har en monopolställning får det faan inte skötas hur dåligt som helst! SB är bra och tänk vilka möjligheter det finns att göra det ännu bättre, både för producenter och för oss konsumenter och där det enkelt går att skapa lite nya jobbtillfällen dessutom i form av att köra diverse utställningar/utbildningar/provningsträffar, mera och utförligare information om produkterna, möjlighet att samplestesta produkterna, osv osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *