John Medley’s 6 y.o Kentucky Straight Bourbon Whiskey 40%

Fick här om dagen ett erbjudande ifrån Primewine Group om att få förhandstesta ett varuprov av en ny och kommande bourbon-whiskey och som lanseras i Systembolagets fasta sortiment i början av september.

medleysSådana erbjudanden tackar man ju förstås inte nej till även om just whiskytypen bourbon är lite främmande för mig personligen och där jag inte kanske håller den allra främst i min whiskylista.

Att sedan Primewine Group varit så generösa och skickat mig en hel flaska utav denna nyheten tycker jag dock öppnar för en liten större motprestation utav mig i egenskap av whiskybloggare. 🙂
(tyvärr var båda de medföljande glasen spruckna men gissar att posten eller nån av dess partners tyvärr kan ha en viss skuld i detta…)

Då möjligheten finns så passar jag därför på att också sätta mina kamrater i min tillhörande whiskyklubb AWC i lite arbete genom att ”skicka ut denna på remiss” och där de också fått var sin sample (3 cl) att under den kommande veckan inlämna sina personliga omdömen på. (vårt sammanlagda resultat redovisas sedan på AWC-sidan

Vill också skicka ett stort tack till Karin Tångstedt, Primewine Group för denna möjligheten och rekommenderar ett besök på deras hemsida för flera nyheter och information om deras andra sorter och drycker!

johnmedleys
 WHISKY:  John Medley’s 6 y.o Kentucky Straight Bourbon Whiskey
 STYRKA:  40%  ÅR: 2014  ÅLDER: 6
 REGION:  USA, Kentucky  TYP: Bourbon  PRIS: 249 kr
 DESTILLERI:  John Medley’s  SB-ART NR:   10687
 PRODUCENT:  John Medley’s  LEVERANTÖR:  Prime Wine Sweden
 ÖVRIG INFO:  Sädeslag: 51 % majs, 49 % korn

 

DOFT: 3.25 Goda och söta tongångar med lite karamellkola, vanilj, iste och där även lite fräsch citrussyra och svag nyans av läderskärpskänsla anas. 

SMAK: 3.25 En väldigt mjuk och len bourbonwhiskey som nästan känns lite tam. Gräddkola, vanilj och en del fatinslag ger den ett väldigt milt intryck och som passar fint för nybörjaren eller som sängfösare efter en hård arbetsdag. Saknar lite sting… 

ESMAK: 3,00 Ganska anonymt och mjukt avslut och som går i tecknen av vaniljkola och känns ganska kort. 

HELHET: 3.25 En bra nybörjarwhisky eller som god drinkbas där inte bourbonsmaken tar över för mycket. Bör ej vattnas om man dricker den neat då den redan ifrån början känns ganska mild. 

Ev. kommentar: Notera gärna att jag som sagt är ganska obevandrad bland bourbon-whiskeys och där mitt betyg därför skall ställas emot detta faktum… Glöm heller inte kika in på AWC-sidan för att ta del av klubbens sammanlagda resultat! 🙂

TOTALPOÄNG: 12,75 / 20.00 p

Notering: 140829, Varuprov (Primewine Group)

log_prime[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

2 svar på ”John Medley’s 6 y.o Kentucky Straight Bourbon Whiskey 40%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.