Ardbeg Very Young 58,3% (1998)

Ardbeg Very Young var det första släppet efter att destilleriet hade fått en ny ägare i form av Glenmorangie och som tog över 1997. Denna utgåvan är inte längre tillgänglig men dyker ibland upp på olika whiskyauktioner och där man numera kan räkna med ett pris från ca. 2000 kr och mer.

Jag har haft turen att fått tag på en sample-3:a av denna och som har fått ingå i en liten privat hemmaprovning under en mulen tisdagskväll och där 3 andra unga Ardbegs också har fått vara med. Fantastiskt kul!! 😀 😀

ardbegsx4
Very Young / Still Young / Almost There / Renaissence

ardbeg_veryyoung
 WHISKY:  Ardbeg Very Young
 STYRKA:  58,3%  ÅR: 1998-2004  ÅLDER: 6
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: ca 2.000 kr
 DESTILLERI:  Ardbeg  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Ardbeg  LEVERANTÖR:  –

Mina omdömen: Ardbeg Very Young 58,3% (1998)

SORT: Ardbeg Very Young

DOFT: (3,00 p) Väldigt rå och ganska plastig ton med inslag av rådestillat och gummistövel, lite jäst och en hel del outvecklad rökighet.

SMAK: (3,25 p) Kraftfull och ganska spritig ton som bjuder på en plastig och lite söt smak med en hel del kraftfull rök i. Känns ganska ofärdig men bjuder på en liten fräsch citruston och lite krydda.

ESMAK: (2,75 p) Ungdomlig smak och ganska rå och medellång avslutning och där den brutala rökigheten är det som är mest tilltalande.

HELHET: (3,25 p) En ungdomlig smak med ganska mycket råa inslag men ändå med trevlig karaktär och en hel del godbitar bitvis, både i smak och rökighet. 

TOTALPOÄNG: 12,25 / 20.00 p

Notering: 140909, Sample (LCE)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 83 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *