Ben Nevis 1996 17 Y.O (Blindprov – MSU)

Ägnade en stund åt att plocka rätt lite i whiskyskåpet och fram kom då ett blindprov ifrån en whiskypolare och tillika whiskybloggare som jag helt glömt bort. Ett blindprov som Markus på bloggen Öl & Whisky förärat mig med för ett bra tag sedan och som sedan har fallit helt i glömska… (hittade några samplesflaskor till som hade hamnat längst bak i skåpet och som jag också skall försöka ge mig på att smaka av inom en snar framtid)

@MSU: Om du möjligtvis läser detta och kommer ihåg eller kanske har nån aning om vad som fanns i flaskan så är du varmt välkommen att höra av dig med ”facit” och det rätta svaret. 😉

Edit: Tack för detta smakprovet Markus! (även om min gissning var helt åt fanders, hehe)

msu_blindprovning
 WHISKY:  Ben Nevis 17 y.o
 STYRKA:  53,3%  ÅR: 1996  ÅLDER: 17
 REGION:  Highland  TYP: Single Malt  PRIS: ? kr
 DESTILLERI:  Ben Nevis  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Svensk Whiskyförmedling  LEVERANTÖR:  Svensk Whiskyförmedling
 MER INFO:  Refill bourbon hoghshead, 270 btl.

 

bennevis_17DOFT: 4.25 Underbart söta och fantastiskt goda fruktdofter sprider sig från glaset vid upphällning av detta blindprov. Sega whiskylegs klibbar fast vid glasväggarna och doften av aprikos, lite rivet lemonskal och persika lägger sig på minnet. (Detta är en typisk Markus-whisky tänker jag nästan högt för mig själv…) Anar en hel del Speyside-karaktär i doften av denna whiskyn.

SMAK: 4.25. Smaken är lika söt som doften skvallrar om och där även ett helt lass med solmogna gröna päron har tillkommit. Komplex och med viss krämighet. Kanske även lite melon adderar sig till vaniljen, smöret, honungen och kolatonerna. Riktigt gott! Påminner (som vanligt!!) om nått tidigare smakat… humm 🙂

ESMAK: 4.00 Lite mera chilihetta växer fram mot det långa avslutet och bränner till lite grann utan att bli alltför brutal eller kraftigt. Får också en liten smak av bivax.

HELHET: 4.25 En mycket fyllig och smakrik whisky som bjuder på både finstämmig och balanserade sötma ifrån fruktsmakerna och vaniljen och som sedan hettar till lite mera mot slutet. Alkoholhalten ligger gissningsvis strax över 46%. Gissar att denna whiskyn har ett namn som börjar på Glen (nånting)… (lite för pepprig för att vara en Glenlivet?) En Glen Keith kanske:) …eller kanske en Aberlour:)? (fasen va svårt det är!!) 😀 😛

MIN GISSNING: Cragganmore 21 

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20.00 p

Notering: 150309, Blindprov (MSU)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på
freddeboos-playlist med gött TUNGGUNG!!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:Twitter Facebook Instagram
(Visited 18 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *