Amrut Portonova 62.1% (blindprov 1, Whiskynörden)

Äntligen fredag, arbetsveckan slut och ett litet smolk i bägaren för egen del är att man inte finns med bland deltagarna på Cinderella-båten och det flytande eventet Vikingline Whisky Fair 2015 och som äger rum under denna helgen.

Nåväl, man får väl förlusta sig på annat vis och varför inte passa på att försöka gissa och pricka in det rätta svaret på en (av 3 st) blindprov som nu har stått till sig ett tag och som inkommit ifrån Johan på Whiskynörden.

whiskynorden_sample1
 WHISKY:  Amrut Portonova
 STYRKA:  40%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Indien  TYP: Single Malt  PRIS: 1.033 kr
 DESTILLERI:  Amrut  SB-ART NR:   85830
 BUTELJERARE:  Amrut  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB 

 

amrutportonovaSORT: (min gissning – fel) Glenburgie Sherry Butt 18

DOFT: 4.25 Kopparfärgad whisky som bjuder på ganska kraftiga och fylliga sherrytoner. Lite fräscha träfatsinslag hittar också upp ftån ytan. Får också fram en mycket lätt association till tvål eller badskum.

SMAK: 4.50 Smaken är riktigt trevlig och viker av lite grann och är inte riktigt lika sherrybetonad som doften påvisar utan har lite mera vinösa inslag i sig. Intressant och riktigt gott! Ovattnad ganska stark men absolut inte spritig och ligger kanske en liten bit över 46%.

ESMAK: 4.00 En ganska söt whisky utan beska. Lite vatten släpper fram lite mera av de maltiga tonerna. Lite svag beska kommer också fram i den medellånga eftersmaken.

HELHET: 4.25 En underbar och helt orökig whisky med många sherryinfluerade dofter och med en något mera vinös smak. Hade gärna fått stanna kvar i munnen en något längre stund… Gillas!

Ev. kommentar: En riktigt trevlig (och svårgissad whisky) som gärna får ta plats på whiskyhyllan! Tack till Whiskynörden, denna läggs till på önskelistan. 🙂

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20.00 p

Notering: 150116, sample, blindprov (Whiskynörden) – Photo by: Clydesdale AB

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 26 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *