Blindprov (MSU-TPWC) Mortlach 21yo 1989-2010 46% Berry´s Own Selection Sherry butt 5141

Äntligen lite ledig och sitter och göttar mig på den soldränkta altanen och funderar om det inte skulle smaka med en liten rackare, så här fram emot kvällningen… 😉 Fick ju ett blindprov av Markus (TPWC) vid den senaste provningen i utbyte mot en 3:a PC8, så den kanske man skulle försöka ”knäcka” ikväll. Så får det bli!
(jag hade ju önskemål om att ev. få smaka SWF-whisky-buteljering nr 12, Glendronach 15yo Pedro Ximinez Sherry Puncheron, 46%, men de vet ’e tusan om detta är… humm, undrar om det inte är en luring på gång, då denna verkar vara några nyanser ljusare i färgen, eller:)?)

Blindprov

Min gissning: Highland Park 15
Rätt svar: Mortlach 21yo 1989-2010 46% Berry´s Own Selection Sherry butt 5141

MITT TOTAL-betyg: 14,75 av 20,00

DOFT: (3,75) Ganska tam och klen doft… Aprikos och lite citrus kommer fram. Ingen rök att tala om men den känns däremot ganska maltig av sig i karaktären. Lite torkad frukt (kunde gärna fått doftat litet mer!)

SMAK: (4,00) Oj, till skillnad mot doften så känns denna riktig trevlig direkt man får den i munnen och man känner lite kryddighet, blandat med aprikosen och malten. (tror det lutar åt en Orkney-wirre) Lite halv-simmig och söt/fet i karaktären men fortfarande ingen rök att tala om. (Humm, riktigt svårt! Tycker mig inte finna några direkta eller påtagliga sherry-toner i denna heller så frågan är vad detta kan vara…? Möjligen kanske att den har slutlagrats på sherry-fat men influenserna är i så fall väldigt klena)

E-SMAK: (3,50) Ganska kort men ändå hyfsat kraftigt avslut med lite krydda. Inte direkt spritig heller… (tror ändå den ligger nånstans 46%)

HELHET: (3,50) Tycker tyvärr att det händer lite för lite i den för att få högre poäng än så här… Den är ändå väldigt god och har ganska fina kvalitéer och det finns inget nämnvärt att anmärka på vad gäller vare sig smaken eller doften mer än att den gärna kunde fått vara lite påtagligare/ kraftigare/starkare.

Ja, detta skall bli riktigt kul att få veta av dig Markus vad det är som jag nyss har smakat… (jag hoppas verkligen att det INTE är SWF-12:an, för i så fall tyckte jag inte att det var nån kioskvältare direkt)

Notering: 120522, Blindprov, (MSU-TPWC)

(Visited 19 times, 1 visits today)

2 svar på ”Blindprov (MSU-TPWC) Mortlach 21yo 1989-2010 46% Berry´s Own Selection Sherry butt 5141”

  1. Nää det var inte SWF-buteljeringen. Den kommer nästa gång. Han inte med och hälla upp.
    Detya var en 21yo Mortlach 1989 46% från Berrys own selection.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *