Glenmorangie Extremely Rare 18 Y.O 43%

WorldWhiskyDay 2015,  den tredje och återkommande söndagen i maj är en världsomspännande dag i whiskyns tecken och där ”the water of life” hyllas och firas jorden runt! 🙂

Dagen till ära fick därför en sample av Glenmorangies 18-åriga Extremely Rare sätta livet till. Dessutom för att fira att grunden till det kommande växthuset (eller kanske ”whisky-orangeriet”!!) som uppförs på tomten också under dagen hade blivit klart… (måhända att det kommer upp några bilder senare ifrån det projektet)

Kan också avslöja att jag har gått och längtat och varit sugen på att äntligen få hälla upp en dram för att få testa och känna lite på det snygga och sköna whiskyglaset SPEY som jag fått ifrån Sejdelshoppen! 🙂

Ett klassiskt whiskyprovarglas som ligger fint i handen och som har en avsmalnande hals för att koncentrera aromerna. Glasets totala höjd är 8 cm och rymmer (upp till brädden) 12 cl. Ett mycket skönt och snyggt glas som jag definitivt skulle kunna tänka mig att införskaffa flera utav!

glenmorangie_extremely_rare_18
 WHISKY:  Glenmorangie Extremely Rare 18
 STYRKA:  43%  ÅR: –  ÅLDER: 18
 REGION:  Highland  TYP: Single Malt  PRIS: 1001 kr
 DESTILLERI:  Glenmorangie  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Glenmorangie  LEVERANTÖR:  Moët Hennessy
 ÖVRIG INFO:  15 years in ex bourbon casks,  finished in Oloroso sherry casks

 

worldwhiskyday2015DOFT: 3.75 Något klen doft men där ljusa malttoner ändå kan hittas. Svaga strimmor av aprikos, honung och exotiska frukter. Känns ganska lätt i doften.

SMAK: 3.50 Smaken går också den åt aprikoshållet och har en liten svag maltig ton. Ganska kort smak och med ett litet spritgenomslag. Oloroso-sherry-cask-finishen känns inte jättepåtaglig och hade gärna fått ta mera plats.

ESMAK: 3.25 Kort, lätt och ganska enkelt avslut. Tycker det fattas lite mera fyllighet.

HELHET: 3.50 En ganska blek och händelsefattig 18-åring med lite för spritig ton för att kunna övertyga. Saknar lite bredd (och mera sherrytoner!) och känns något av en besvikelse i min mun och för tusenlappen som den ändå till.  

sejdelshoppen_logoTOTALPOÄNG: 14,00 / 20.00 p

Notering: 150516, Sample, (MTI)

Läs andras omdömen, betyg och poäng :

mom  peatse
MoM Peat.se
[Musiktips:] Check this out!!! – ”Sabbathian psychedelic doom…”

tags: 70’s rock black sabbath hard doom rock stoner punk doom metal heavy metal – hard rock proto-metal stoner stoner Sweden
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:Twitter Facebook Instagram
(Visited 82 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *