SMWS 27.98 12 y.o 52,8% ”Pencils and pecan pie pastry” (Springbank)

Ibland så vet man nästan direkt bara genom att nosa på en whisky om den kommer att tilltala en eller inte, även om en del whiskysorter kan skilja sig ganska markant (och överraska på både gott och ont!) mellan doft och smak.

När det nu har blivit dags för ett folieryck på en av de fyra 10 cl-flaskorna som ingick i medlemspaketet från SMWS Sweden så är det precis denna tillfredsställande och positiva känslan som dyker upp när näsan närmar sig glaskanten och denna 12-åriga buteljering med beteckningen ”Pencils and pecan pie pastry”… 😀

”Det är över 130 destillerier som levererar till The Society och det som söks är unika fat med unik smak som inte alltid speglar det som man brukar förknippa med destilleriet. 

På flaskorna sitter en etikett som inte berättar i klartext från vilket destilleri innehållet kommer utan det är en sifferkombination, det är smaken och karaktären som är viktig, inte vart den kommer ifrån.”

Är man lite nyfiken på destillerierna bakom siffrorna så hittas en sammanställd lista med SMWS-koder här.

smws_279816,25
 WHISKY:  SMWS 27.98 12 y.o 52,8% (Springbank)
 STYRKA:  52,8 %  ÅR: –  ÅLDER: 12 y.o
 REGION:  Campbeltown  TYP: Single Malt  PRIS: ? kr
 DESTILLERI:  Springbank  SB-ART NR:   
 BUTELJERARE:  SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS
 ÖVRIG INFO:  –

 

DOFT: 4.00 En ganska lugn och härlig, svagt ”äppelmosig” doft med inslag av solmogna röda äpplen, vanilj, sockerkaka ,lite honung och halm. En del söta stråk kan anas även i doften. 

SMAK: 4.00 Ovattnad är detta en smakfull whisky med ovan nämna inslag och som biter ifrån utan att vara direkt spritig. En tesked vatten rundar av och släpper fram lite mera kolaton. Är inte riktigt klar på om jag gillar den med eller utan vatten mest, då båda alternativen funkar riktigt bra.

ESMAK: 4.00 Ett ganska runt,  balanserat och elegant avslut med mjuka och lite maltiga tongångar med inslag av halm och vanilj.

HELHET: 4.25 En jämn och god whisky och en trevlig smakupplevelse. Ett uns av ytterst svag röknyans har långsamt växt fram mot slutet och märks främst i doften. Tål några droppar vatten. Denna njuts gärna av igen!

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20.00 p

Notering: 150722, FAN

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på
freddeboos-playlist med gött TUNGGUNG!!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 3 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *