Ballast Point Grapefruit Sculpin IPA 7%

Ballast Point är bryggeriet (beläget i Kalifornien, USA) vars grundfilosofi bygger på att man ska göra vad man gillar och även dricka det man älskar. Fiske och ölbryggning har alltid varit två stora intressen hos grundarna och därav anledningen till alla de olika fisk- och marinrelaterade ölsläppen och där sextanten i deras logo är en påminnelse om att fortsätta utforskandet och letandet efter nya smaker och ideér.

ballastpoint_sculpinMitt omdöme:

Här är doften god (men lite tam) av grapefrukt och persika och där även liten touch av citron slinker igenom det fluffiga vita skummet som biter sig fast vid glaskanten en stund. Viss sötma släpps också fram och späder på nyfikenheten ännu mer att smaka.

Smaken är riktigt bra, fruktig och välbalanserad! Aprikos, persika, citron och grapefrukt är framstående smaker men där tyvärr grapefruktsbeskan och humlebettet nästan helt har gått och lagt sig. Oj, vad synd då munkänslan och smakerna är så underbart goda men där man (jag) saknar det där lilla extra bitiga, speciellt i eftersmaken som också bjuder på lite torrare inslag med en del beska.

Ser personligen detta som ”ett skott på öppet mål men som tyvärr går lite grann stolpe ut” och där den sumpar sina chanser att bli en av årets bästa öl precis på mållinjen. Dock helt klart värd att prova! 🙂

logo_bpRåvaror: Kornmalt och humle
OG: – | FG: – | IBU: 70 | EBC:
Mer info: (Vad betyder förkortningarna?)

Notering: 151225, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Ballast Point Grapefruit Sculpin   SB ART.NR: 88418
 TYP: IPA  STYRKA: 7%
 PRIS: 36,90 kr (355 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Ballast Point Brewing  LEVERANTÖR: Galatea AB
Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook  

(Visited 4 times, 1 visits today)

1 svar på ”Ballast Point Grapefruit Sculpin IPA 7%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *