Sheep Dip Islay Blended Malt 40%

Whiskybloggare duggar numera ganska tätt på nätet och det tycker jag är kul! Det är alltid roligt att kunna läsa och jämföra vad andra tycker och tänker och vilka smaker och dofter som hittas i det stora whiskyutbudet som finns världen över och som ju oftast bara är en knapptryckning bort. Att även kunna få tips på massor av trevliga sorter är ju också en av de bästa fördelarna med nätets och bloggsidornas framväxt. 

Originalet Sheep Dip är en blended-whisky som funnits ett tag och  där namnet kommer från förr när man gömde sin egentillverkade whisky i tunnor märkta ”SD” för att undvika alla skatter. Sedan i höstas så finns det nu också en Islay-version av Sheep Dip tillgänglig via Sb och där det var via ett tips på PN’s Whisky som jag först fick nys om denna flaskan. Givetvis ett ”måste”-köp för egen del som gillar rökbetonad whisky! 🙂

sheepdip_islay14,00
 WHISKY:  Sheep Dip Islay Blended Malt
 STYRKA:  40%  ÅR: 2015  ÅLDER: –
 REGION:  Scotland (Islay)  TYP: Blended Malt  PRIS: 479 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   85352
 PRODUCENT:  Spencerfield Spirit Co  LEVERANTÖR:  Renbjer & Magnusson AB
 ÖVRIG INFO:  (Blended)

 

DOFT: 3.50 Ganska mörkfärgad guldig malt (måhända lite E150?) som har en trevlig underliggande rökton i botten och lyfter de ovanpåliggande lägren med fruktig aprikos, gammalt trä, blött hö och söt vaniljkola. Svag islaynyans.

SMAK: 3.75 Lite mera Islay-karaktär i smaken och där inledningen är riktigt trevlig. Igenkännande Sheep Dip-nyanser möter också upp och ger ett gott avtryck. Skulle vinna på något högre buteljeringsstyrka!

ESMAK: 3.25 Den avslutande delen orkar inte riktigt stå upp hela vägen men får ändock godkänt. Kola och vanilj som följs upp med bitvis riktigt trevlig Islay-rökighet. 

HELHET: 3.50 Har man smakat originalet så känner man igen sig. Dessutom får man nu en liten bonus med den hyfsat trevliga rökigheten. Är man på jakt på efter en rejält Islay-betonad rökblended så finns det liten risk för en besvikelse, även om smaken ändå helt OK och tar sig. För kuriosan helt klart en rolig och dessutom något udda whisky för whiskyhyllan, även hos den mera inbitne… Gillas! 🙂

TOTALPOÄNG: 14,00 / 20.00 p

Notering: 160211, (FAN)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *