Cask Islay Single Malt (A.D. Rattray) 46%

Årets första kväll 2020 inleddes igår med att tända upp i spisen för att sedan återvända till en av höjdpunkterna ifrån nyårsaftonens glada firande. Cask Islay Single Malt 46% är en torvig och rökig small batch-release-whisky ifrån den oberoende buteljeraren A.D. Rattray och som har Svenska Eldvatten AB som underleverantör här i landet. Detta är för övrigt en *NAS-whisky ifrån ett ej angivet Islay-destilleri framställd med en fenolnivå av ca. 35 ppm. * No Age Statement (utan åldersangivelse)

Cask Islay Single Malt (A.D. Rattray) 46%
 WHISKY: Cask Islay
 STYRKA: 46%  ÅR: 2014 ÅLDER: NAS
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: 499 kr
 DESTILLERI:  SB-ART NR: 84426
 PRODUCENT: A.D. Rattray  LEVERANTÖR: Svenska Eldvatten AB
 ÖVRIG INFO: 35 ppm

 

Mina omdömen: Cask Islay Single Malt (A.D. Rattray) 46%

Cask Islay Single Malt (A.D. Rattray) 46%DOFT: Det är en ganska sötrökig doft som först når fram till näsan som för med sig lite kreosotiga inslag. Här anas också en del medicinala toner, jod, torv och lite saltstänkta ostronskal. En mycket behaglig och tilltalande doft om man gillar rökwhisky.

SMAK: Även inledningen av smaken lutar först åt det lite sötrökiga hållet och har en välbalanserad nivå av alkohol och goda inslag av fuktig malt med lite jordighet och syrliga äpplen. Kanske att man till och med hade velat haft upp den ett snäpp till i styrkan, för att verkligen få lite mera skjuts på smakerna då munkänslan blir något plattare när den mulliga och torviga rökigheten lagt sig något. Hur som helst ändå RIKTIGT gott och njutsamt!

ESMAK: Sötrökig torvighet med lätta malttoner och med liten sälta och svag beska. Riktigt god och kvardröjande rökkaraktär. Denna vill man suga länge på…

HELHET: En härlig whisky som bjuder på härligt sötrökiga och ”Laphroaig-iska” inslag med ganska tung rökighet och god maltighet. (som möjligtvis tappar lite av sin fyllighet under resans gång). Sammanfattningsvis är detta rejält rökigt, prisvärt och riktigt gott! Älskar’t! 🙂

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20,00

[wp_charts title=”caskislay” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 15, 30, 25, 20, 25, 20, 20, 35, 15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200101, FAN

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *