Springbank 21 Single Cask for Sweden 47,5% (2017)

Hade för nån vecka sen turen och lyckan att via ett whiskyforum online kunna hänga på vid en uppsampling av en ganska unik whisky som släppts för den svenska marknaden. Springbank 21 47,5%, en singlecask-buteljering med säljstart på Sb den tredje mars, 2017.

 WHISKY:  Springbank 21 Single Cask for Sweden
 STYRKA:  47,5%  ÅR: 2017  ÅLDER: 21 y.o
 REGION:  Campbeltown  TYP: Singelmalt  PRIS: 2.967 kr
 DESTILLERI:  Springbank  SB-ART NR:  11304
 BUTELJERARE:  Springbank  LEVERANTÖR:  Symposion
 ÖVRIG INFO:  Oloroso Sherry Hogshead, 318 btl.

 

Mina omdömen: 

DOFT: 4.25 Färgen av guldig nektar är riktigt tilltalande och efter en lätt omrullning i glaset så klänger sig de ganska smala men oljigt sega whiskylegsen kvar. Doften är lätt vanilj-ig och har en del mandelspån i sig. En mycket god (whisky)doft med liten framhävd torvighet där man även kan ana lite sötma.

SMAK: 4.25 En ganska rak whisky som är både bred och fyllig på samma gång och bjuder på härliga mandeltoner, en del fatighet och liten svagt strävig underton av läderskärp. Detta balanseras fint upp mot vanilj- och gräddkola-inslaget. (Tål ganska säkert nån droppe vatten om man vill men idag så hoppar jag det och dricker denna helt ovattnad)

ESMAK: 4.25 Rund mogenhet som andas elegans där den goda och mjuka torvigheten förföriskt lindar in gomseglet och där vaniljinslaget åter kastar in sig i dansen. Avslutet är gott, långt och avtonande. Anar också en liten förnimmelse av lättare rökdimmor som växer fram mot slutet. Känner en lätt strävighet mot gommen och uppfatten den mer russinsöt än besk.

HELHET: 4.25 Högklassig whisky ifrån start till mål. En whisky som smakar som whisky ska (i min mun) och som har flera olika nyanser att bekanta sig med. Här snackar vi nyanser av mandelmassa, en balanserad torvighet, ett lite motsträvigt läderskärp, runda fatinslag med lättare russintoner och ett sötstänk av vanilj. Den lilla baksidan av myntet är att smakar det så kostar det…

Ev. kommentar: Detta är tungt, riktigt bra och utan tvekan den bästa Springbanken för min del hittills… Den dyraste också för den delen. Ett tips kan vara att gå ihop några stycken för att i alla fall kunna få smaka på några droppar utav och uppleva en sån här mycket trevlig whiskypjäs! 😛

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20.00 p

Notering: 170406, Sample
 
Se vad andra whiskybloggare tycker om samma whisky:
Whiskynörden Whiskytower

 

[Musiktips:]

   logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / 

(Visited 65 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *