Creative Whisky Co. Islay 57,9% Single Cask Exclusives KD 2016 (Svenska Eldvatten)

För nästan exakt på dagen och ett år sedan så smakade jag en Single Cask Exclusive-buteljering med beteckningen Islay KD 001 och som  The Creative Whisky Company står bakom och där man buteljerat ett singelfat med Laphroaig-whisky för Svenska Eldvatten.

Nu har det åter blivit dags att besöka min paradis-ö igen och plocka fram ett smakprov på en liknande Islay-buteljering som denna gången har cask-referensen KD 2016 och som är ett buteljerad till 57,9%.
(Tack till Mathias för chansen att kunna få smaka på en 3:a av denna!)

 WHISKY:  Creative Whisky Co. Islay Single Cask Exclusives KD 2016 
 STYRKA:  57,9%  ÅR: 2016  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: – kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   
 PRODUCENT:  The Creative Whisky Co.  LEVERANTÖR:  Svenska Eldvatten
 ÖVRIG INFO:  366 btl, no added colour, no chill-filtering

 

DOFT: 4.50 Underbart rökaskig och fenolstinn inledning på denna whisky! Sotiga baconskivor möter lite uppiggande citrustoner, sjögräs, tjära, sälta och lite målarfärg. Ahh!! (skulle ljuga om jag säger att jag inte fullkomligt ÄLSKAR detta) ?

SMAK: 4,75 Här blandas svavelrök upp med sötare maltundertoner och där sotaskan nästan klibbar sig fast i hela munhålan. Lite Kilchoman-råhet som möter Laphroaig-brutalitet är känslan och där de nästan 58 höga procenten knapp känns. Detta är underbart gott och så jävla bra!!

ESMAK: 4.50 Söt svavelrök rullar långsam runt i munnen och letar sig in i alla skrymslen och ger en lång och ihållande smak där de runda och askiga rökpuffarna långsamt tynar bort. Välbalanserad, kraftfullt och mycket elegant fast ändå ganska rått och brutalt.

HELHET: 4.75 För en rökwhiskyfantast ligger inte himlen långt bort när man dricker detta. Riktigt bra och otroligt gott och där röksmaken och dess karaktär ligger precis inom rätt område där i alla fall jag vill ha den. Askig sötrök med god maltighet som bygger upp underifrån och där doften och eftersmaken nästan är ett kapitel för sig. KÖÖÖÖÖÖP!! #magic_in_a_bottle :)?

TOTALPOÄNG: 18,50 av 20.00 p

Notering: 180312, Sample (Mathias)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *