Ileach, The – Cask Strength 58%

Via Master of Malts och deras samarbete med Drinks by the Dram kommer även denna sample på en rökwhisky som jag har inhandlat därifrån och är för övrigt en whisky som världskände Jim Murray har givit hela 97 poäng i hans Whisky Bible… 

Hur pass väl mina smaklökar och åsikter överrensstämmer med detta finns det ju bara ett sätt att få reda på och det är ju givetvis att smaka på den själv. Vet att jag själv har tyckt när jag testat den något alkoholsvagare och nedvattnade versionen av The Ileach att det liksom har saknats nånting. Förhoppningsvis kanske denna cask strength utgåvan kan påvisa en viss skillnad, förhoppningsvis till det bättre och är en whisky som jag faktiskt har önskat få smakat på under en längre tid.

 WHISKY: The Ileach Cask Strength 
 STYRKA:  58%  ÅR:  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: ca 450 kr (utl)
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT: Scotch Whisky Company Ltd  LEVERANTÖR:  –
 ÖVRIG INFO: Sample, (E150)

 

Mina omdömen/kommentarer: The Ileach Cask Strength 58%

 

DOFT: Marmeladkrämig doft med en god maltig touch, anis och lite marsipan. Inte fullt så förväntat alkoholstickig trots den höga procenten. Liten ton av möbelfernissa/målarfärgslösningsmedel i bakkant. Med en lätt rökridå som är ganska tunn.

SMAK: En direkt svaveltyngd rökighet möter upp direkt i dörren. Lite marmeladaktig smak med viss sötma presenterar sig ganska snabbt därefter. Lite bettig och spritig smak men ändå med ganska stor och fyllig tyngd. Mandelmassa som rullats i aska och malet tändsticksplån… och doppats i diesel.

ESMAK: Lite skön lädersträvhet mot slutet när den långsamt rullar ut och där de rökiga inslagen är långsamt avklingande… Även här inslag av anis.

HELHET: En framfusig och lite burdus whisky som efter att man luktat på den greppar taget och håller en sedan fången en liten tid. Det är kraftfullt, spritigt och rökigt men ändå (om man gillar denna typen av whisky) ganska gott! Tycker inte att detta är en helt fantastisk whisky men jag gillar att den faktiskt biter ifrån lite grann och där jag även tycker att röksmaken är riktigt njutbar.

Ev. kommentar: En doftning i det nästan tomma glaset tycker jag skvallrar även om en lättare sherry(?)nyans. I jämförelse mot den något alkoholsvagare standardversionen så är valet enkelt. Köp denna, om du hittar den…

TOTALPOÄNG: 14.50 av 20.00 p

[wp_charts title=”radarchart_eoi_peat” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 25, 25, 20, 15, 20, 20, 15, 30, 30″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 190321, Sample, (FAN)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram
(Visited 54 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *