Amrut Raj Igala 40%

Lite råkallare väder har så smått börjat dra in över landet och där höstens första brasa i öppna spisen igår för egen del blev ett faktum. Hög mysfaktor som givetvis kom att ackompanjeras med en upphälld singelmalt i glaset och där valet för aftonen föll på en sample av indiska whiskyn Amrut Raj Igala 40%.

Amrut Raj Igala 40%
 
 WHISKY: Amrut Raj Igala
 STYRKA: 40% ÅR: ÅLDER: NAS
 REGION: Indien TYP: Singlemalt PRIS: 539 kr
 PRODUCENT: Amrut Distilleries SB-ART NR:  87522
 DESTILLERI: Amrut Distilleries LEVERANTÖR: Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:
Mina omdömen: Amrut Raj Igala 40%

Amrut Raj Igala 40%DOFT: Sötklingande, lätt maltbetonad doft med inslag av ljus sirap, honung, kola och kokade päron. Finns även en ton som jag tycker drar nånstans åt mentol-hållet och som jag gillar en del.

SMAK: Ganska mjuk inledning med fruktiga tongångar, nygräddad sockerkaka och med en ganska lågmäld maltighet. Med lite framväxande peppriga toner i bakgrunden. En god och hygglig vardagswhisky, men inget extraordinärt att hetsa upp sig för. 

ESMAK: Medellångt avslut som i stort känns som en förlängning av den inledande smakbilden och där möjligtvis de pepprig inslag tagit över ännu lite mer. Kan även ana en del spritgenomslag i det avslutande partiet.

HELHET: En allroundwhisky utan några större överraskningar och där mjuk fruktighet frambärs av en rund maltighet med en underliggande kryddig ton som vaknar till liv mot slutet. En axelryckswhisky som känns lite ointressant och som definitivt hade vunnit på högre alkoholhalt. Dock fullt drickbar men kanske ingen direkt dunderfavorit hos mig.

TOTALPOÄNG: 13,75 20,00

Notering: 201127, Sample

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 57 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *