Amrut Peated For Sweden, #2123, 2015 60%

Whiskytillverkaren Amrut är för de flesta whiskydrickare gissningsvis inte längre nån större överraskning eller nyhet. Vi har ju faktiskt här i landet och under flera år kunnat köpa och ta del av den Indiska whiskyn som kommer ifrån foten av Himalayas höjder och som är destillerad och lagrad i det tropiska klimatet i Bangalore. 

Idag tänkte jag smaka en egeninförskaffad sample av en singelcask-buteljerad peated ex-bourbon och som är speciellt utvalt och buteljerat för svenska whiskyimportören Clydesdale AB och som har också Amrut under sitt breda whiskysortiment.

Detta är en Special Limited Edition och med en upplaga på endast 160 st flaskor totalt. Denna whiskyn och singlemalten är destillerad i jun-15 och är tillverkad och framställd av torvrökt kornmalt ifrån Indien och som har tappats på ett fat (sep-21) som tidigare har innehållit bourbon-whiskey.  

(Detta är en whiskypost som bygger på en sample-3a som har införskaffats till whiskybloggen privat)

Amrut Peated For Sweden, #2123, 2015 60%

 WHISKY: Amrut Peated For Sweden, #2123, 2015 60%
 STYRKA: 60%  DESTILLERAD: 2015 BUTELJERAD: 2021
 REGION: Indien  TYP: Singlemalt PRIS: 1.695 kr
 DESTILLERI: Amrut  SB-ART NR: 56302
 PRODUCENT: Amrut  LEVERANTÖR: Clydesdale AB
 FATTYP: Peated Ex-Bourbon casks, Tillgängliga flaskor: 160 st
Mina omdömen: Amrut Peated For Sweden, #2123, 2015 60%

Amrut Peated For Sweden, #2123, 2015 60%DOFT: Hög sötma med inslag av torv och frukt. En fullmatad och mycket god doft. Här hittar jag också lite svaga toner av vanilj och hintar av sherry/kakao/choklad. 

SMAK: Även smaken är otroligt söt och verkligen tonar ut den höga buteljeringsstyrkan. Fyllig torvighet där även ochkså lite av träfatsinslaget pch Werther’s-kola hittar fram. Lite sådär härligt simmig/krämig i konsistensen, vilket (av mig) gillas skarpt!

ESMAK: Likt både doft och smak så är den lätt krämiga sötman genomgående och återfinns även i den avslutande delen. Här kan även en lättare torvrökighet hittas tillsammans med lite kolavanilj.

HELHET: Tål nån droppe vatten men tyckerden då får en något lite stramare och torrare karaktär och där även lite beska tittar fram, mitt i allt det härligt torvsöta. En riktigt trevlig sugkaramell med goda smaker – och som om jag får välja personligen föredrar helt ovattnad!

TOTALPOÄNG: 17,50 p av 20,00 p

Notering: 220531, Sample, (TTO)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 104 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *