Selected Malts – The Selected Swedes – Sherry Hogshead 9yo, 52,9%

Igår lanserades ännu ny satsning ur Selected Swedes-serien ifrån den svenska buteljeraren Selected Malts och som är ett tripple-tasting-pack med 3 stycken single casks med destillerad whisky som alla är fyllda på Box Distillery (Numera High Coast Distillery). Dessa tre olika whiskyfaten fylldes i nov/dec 2011 och som vid buteljeringen nått en ålder av 9 år och där varje fat (Hogshead) gav 919 st flaskor vardera.

The Selected Swedes GiftboxThe Selected Swedes Giftbox

The Selected Swedes Giftbox (eller Cask Adventure Pack som man också själva kallar den) innehåller följande whiskysorter á 3x 20cl och kostar totalt 999 kr.

Min whiskyblogg här på freddeboos.se har fått den stora äran att ta del av några provsmaknings-centilitrar av whiskyn som ingår i denna boxen och där första whiskyn ut blir den helt orökiga sherrylagringen Selected Swedes Sherry Hogshead 9yo, 52,9%.

Selected Malts – The Selected Swedes – Sherry Hogshead 9yo, 52,9%
 WHISKY: Selected Malts – The Selected Swedes – Sherry Hogshead
 STYRKA:  52,9%  DEST. ÅR: 2011  ÅR: 9 yo
 REGION:  Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS: 999 kr
 DESTILLERI:  BOX (High Coast)  SB-ART NR: 50671
 BUTELJERARE: Selected Malts  LEVERANTÖR: Selected Malts
 ÖVRIG INFO: Giftbox (Cask Adventure Pack) – 3 fl à 200 ml.

 

Mina omdömen: Selected Malts – The Selected Swedes – Sherry Hogshead 9yo, 52,9%

DOFT: Det är en pigg, orökig och lätt uppkäftig sherryton som först möter upp. Lite gräddig… och med inslag av torkade katrinplommon och dadlar. Tycker mig även hitta lite ekig vanilj och mintpastill här i den goda doften!

SMAK: Fräscht sherryinslag som har lite underliggande möbelfernissa och kolafudge i sig samt även här ett litet uppiggande inslag av minpastill. Här finns också en något dovare ton som går på djupet och där mina tankar drar mot ekträ.

ESMAK: Medellång till lång eftersmak med en del framväxande beska som har en del ekfatsbeska i sig. Tycker det medelstarka sherryinslaget är med hela vägen och gör sitt jobb riktigt bra.

HELHET: En (i mitt tycke) halvsöt sherrywhisky med god karaktär och som bjuder på en något torrare sherrysötma, svaga inslag av mintpastill, ekfat och samt kanske även en liten gräsighet i den avslutande delen. Detta dricker jag gärna mera av!

TOTALPOÄNG: 16,00 / 20.00 p

Notering: 210224, Sample/Varuprov, Selected Malts
Bildkredit: Selected Malts

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 18 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *