Åre Bryggcompagni Fjällen Vinter 4,8%

Det verkar för egen del tyvärr inte bli nån skidåkning i fjällen i år heller pga. rådande omständigheter och av rädslan att ev. bli smittad. Man får hålla sig på hemmaplan istället men det finns ju dock inget som säger att man inte kan prova öl som kommer just ifrån fjällen och bryggeriet i Ängarna strax utanför Åre. Detta är min första öl som smakas härifrån och detta ser jag givetvis fram emot! 😛🍺

En modern, dubbelt torrhumlad pale ale i med mjuk munkänsla och mycket fruktig karaktär från humlen. Detta är en ständigt levande ölsort som förändras fortlöpande och där man släpper en ny variant 2-3 gånger per år, skriver man på Åre Bryggcompagni’s hemsida.

”Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av grapefrukt, passionsfrukt, ananas, nektarin och tallbarr.” //Sb

Mitt omdöme: Åre Bryggcompagni Fjällen Vinter 4,8%

Åre Bryggcompagni Fjällen Vinter 4,8%Vitt, finbubbligt skum kröner toppen på detta öl. Ett öl som doftar riktigt gott av passionsfrukt, grapefrukt, lite mango och mandarin. Lite tunnare smak än förväntat men där det finns potential. Ofiltrerad och oklar till utseendet och där färgskalan lutar åt mandaringult.

Ett ok, lättdrucket och ganska fräscht öl med svaga inslag av tallbarr, liten grapefruktsbeska och skalade mandarinklyftor (typ de som finns på burk). Funkar garanterat kanon efter en dag i skidbacken men tycker den saknar lite fyllighet och djup för att bli riktigt spännande för smaklökarna och för att trigga mitt intresse.

★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 p

RÅVAROR: Citra, Cascade, Eukanot, Mosaic och Simcoe samt vetemalt och havre
OG
: – | FG: – | IBU:  | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Lokalt & Småskaligt

Notering: 210203, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Åre Bryggcompagni Fjällen Vinter  SB ART.NR: 35361
  TYP: APA (Amerikansk Pale Ale)  STYRKA: 4,8%
  PRIS: 32,50kr (330 ml)  LAND:
  PRODUCENT: ÅBC Åredalens BryggCompagni
 LEVERANTÖR: ÅBC Åredalens BryggCompagni
  Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!) 
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *