Expo Stories Beer & Whisky Festival On Tour – 2022

Många whiskyfestivalbesökare är vi som har väntat och längtat och väntat igen… och nu börjar det äntligen och återigen att (förhoppningsvis skall väl tilläggas) hända lite grejer igen på denna fronten. Min whiskyblogg här på freddeboos.se kan här med glädje delge och vidarebefodra lite inkommen info om i alla fall några av de inplanerade händelser som kommer att ske under nästkommande sommar – 2022.

”Nu lanserar Expo Stories Beer & Whisky Festival On Tour, en turnerande öl och whisky mässa som kommer till 15 svenska städer sommaren 2022.

Beer and Whisky Festival On Tour är en avknoppning av de stora festivalerna Expo Stories idag arrangerar i Sundsvall, Uppsala, Borås och Sandviken med start i Sundsvall i november 2021. Varje stopp på turnén kommer ha mellan tio och femton utställare med stort fokus på lokala bryggerier och producenter. Mässan kommer ha ett brett utbud som ger besökarna chansen att öppna upp ögonen för fler producenter och upptäcka nya smaker.

Det kommer utöver dryck även erbjudas väl utvalda charkuterier och liknande på plats för att förhöja smakerna och skapa en upplevelse som gästerna onekligen kommer att minnas. Tanken är att mässorna ska ge besökarna en chans att verkligen ”trigga igång sina smaklökar”, säger VD Fredrik Annell-Berger.

Det är unikt att ha mässor på sommaren, något som Fredrik tycker det finns en klar brist på.

Fredrik berättar hur han ser fram emot att ge folk ytterligare något spännande att göra under semestern. Beer & Whisky Festival On Tour kommer till platser som idag kanske inte har någon etablerad dryckesmässa. ”Vi vill möta mässbesökare där de bor, därför väljer vi att söka oss utanför storstäderna” säger Kim Dahlberg, projektledare för turnén.

Unikt för Expo Stories mässor är betallösningen ExpoPay där besökaren får ett armband att betala med och kan styra sina köp via en app. Mjukvaran är helt unik och kommer vara med på hela turnén som betalningsmetod. Den kommer både göra det enklare och smidigare för utställare samt besökare.

”Jag har arrangerat mässor i både Sverige och Finland under många år och har alltid förvånats över hur manuella mässor är vad det gäller besöksupplevelse, betalningsflöden och kunduppföljning. Det vill vi förändra i grunden genom vår digitala plattform. Genom att knyta ihop alla kundflöden under en och samma lösning är vi övertygade om att vi kommer modernisera hela mässupplevelsen och skapa gynnsamma fördelar både för utställare och besökare”, fortsätter Fredrik.”

Beer & Whisky Festival On Tour har fri entré och kommer till följande städer sommaren 2022

15 Juni – Söderköping 
18 Juni – Arvika 
29 Juni – Norrtälje 
2 Juli – Nynäshamn 
6 Juli – Falun 
9 Juli – Motala 
13 Juli – Alingsås 
20 Juli – Båstad 
23 Juli – Lysekil 
3 Augusti – Katrineholm 
13 Augusti – Ystad 
17 Augusti – Karlskoga 
20 Augusti – Västervik 
24 Augusti – Hässleholm 
27 Augusti – Lund

Mer om Beer & Whisky Festival : 
https://www.beerwhiskyfestival.se/

Mer om Expo Stories: 
https://www.expostories.se/

Dessa planerade whiskydatum finns nu givetvis även inlagda i freddeboos-bloggens whiskykalender. Tips på andra kommande och planerade whiskyevents som är för allmänheten och som också kan läggas in i kalendern emottages gärna här.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *