Ten Hands Scarecrow 12,5%

Som avslutning på en mycket trevlig vistelse i Karlstad och där Carlstad Beer & Whisky 2022 var den stora aktiviteten så togs det även lite öl vid Elite-Hotellet och den närliggande puben The Bishop Arms.

Ett öl som smakades var Scarecrow 12,5% ifrån det lokala microbryggeriet Ten Hands Brewing och som också håller till i Karlstad och som är en Imperial Stout.

Ten Hands Scarecrow 12,5% Ten Hands Scarecrow 12,5%

Mitt omdöme: Ten Hands Scarecrow 12,5%

Ett kolsvart öl med tydliga choklad- och espressotoner i både doft och smak. Stort och trevligt brunbeige skumm som efter en stund drar sig tillbaks en del. God munkänsla som är ganska rund och mjuk och där även en viss sötma kan anas och som tillsammans hjälper till att maskera den redan ändå ganska anonyma och höga alkoholnivån. Möjligen liten vaniljton mot den avslutande delen.

Gillar denna även om ”priset över disk på puben” kanske kan svida lite… 8/10 p

RÅVAROR: Kornmalt, havre
OG
: – | FG: – | IBU: 60| EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info 

Kan berätta att jag även funderat lite grann på att kanske försöka börja använda mig av nån form av ölapp i mobilen för att lättare kunna hålla lite mer koll på det som smakas i ölväg. Efter lite rundsökning verkar appen Untappd vara ganska populär och där jag, hör och häpna faktiskt redan råkade ha ett oanvänt konto ifrån 2014. Haha, wtf – ja det hade jag ju helt glömt bort! 😁😭😋 

Så ett försök att kunna lära mig appen (have mercy!!) kommer att göras och man vill hitta mig (freddeboos.se) även där så finns jag på denna profillänken. (hur långvarig jag kommer att bli på Untappd får väl tiden utvisa eller om det kanske finns nått annat och ännu bättre alternativ – typ om jag skulle vilja kunna ändra till en 10-gradig betygsskala som jag använder mig av, kan man göra det??)

Notering: 221105, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Ten Hands Scarecrow  SB ART.NR: 
  TYP: Imperial Stout  STYRKA: 12,5%
  PRIS:  LAND:
  PRODUCENT: Ten Hands Brewing
 LEVERANTÖR: Ten Hands Brewing
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 58 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *