SMWS 127.25 ”Waking up in Kathmandu” 9 y.o 65,1% (Port Charlotte)

Som den whiskykonnässör man är så är man ju alltid sugen på att få öppna lite nytt och en singlemalt som inköptes för några år sedan och som har stått på min hylla ett tag nu är SMWS 127.25 ”Waking up in Kathmandu” 9 y.o 65,1%. Detta är en whisky ifrån Port Charlotte (Bruichladdich) och som jag längtat ett bra tag efter nu att få öppna och ta del av och tyckte igår på min lediga helgdag så här mitt i veckan att tiden äntligen var inne. En singlecask-whisky där ett återfyllt ex-bourbon-fat har använts under 9 år.

Tyvärr blev lyckan kortvarig när det inledande korkhaveriet ganska snart var ett faktum – HELVETE!! (ja, ni som vet, ni vet… känslan, förtvivlan, besvikelsen, tårarna, uppgivenheten och dödslängtan som finns mitt i allt detta jävla kolsvarta mörker och som infinner sig när olyckor som dessa sker). Det är för övrigt i stunder som dessa man nästan kan längta till de konstgjorda korkarna som brukar hålla lite bättre men där den riktiga känslan också tyvärr förvinner en del – ett pris jag gärna hade betalat i denna mörka stund kan dock tilläggas.

Nåväl, ett kaffefilter, ett lite lungare humör och nu en dag senare än planerat så är denna rejält alkoholstarka whiskyn smakad för en andra gång och där allt det tidigare tråkiga är som bortblåst.

(Mitt lilla långsamtgående projekt om att försöka kunna smaka på åtminstonde en utgåva ifrån varje nummerkod och destilleri som SMWS buteljerar ifrån fortgår så sakteliga… Och skulle det råka finnas nån i min ”närmaste whiskyvänkrets” som har nån för mig ännu osmakad SMWS-whisky så är jag självklart öppen för alla förslag och där en närmare kontakt gärna får tas för samplesbyte)

”To begin homemade lemon curd and chamois leather clot on the nose. On tongue fresh water trout, Naan bread, gee butter with lime chutney. After water, citrus scents developed into Victorian lemonade. On the tongue baked custard desert and Lapsang tea. Finally a drop of tea tree.” //SMWS

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad whisky till min whiskyblogg. 

SMWS 127.25 ”Waking up in Kathmandu” 9 y.o 65,1% (Port Charlotte)
 
 WHISKY: SMWS 127.25 ”Waking up in Kathmandu”
 STYRKA: 65,1%  DESTILLERAD: 21 Jun, 2002  ÅLDER: 9 y.o
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 818 kr
 DESTILLERI: (Port Charlotte)  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT: SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Refill Ex-Bourbon Barrel, Outturn: 205 btl.

 

SMWS - The Scotch Malt Whisky SocietyMina omdömen: SMWS 127.25 ”Waking up in Kathmandu” 9 y.o 65,1%

DOFT: Mycket god citrusrökig doft som har inslag av tea, halm och lite kreosot/svavel. Kan även hitta en liten touch av läderskärp också tillsammans med rivet limeskal.

SMAK: Även smaken har en rejält citrusbetonad rökighet och som går på djupet och även har en del askighet i sig. Citronvatten, tea och lite halm i en god kombination.

ESMAK: Med en långtgående och djupliggande rökighet som ligger kvar länge och där lemoncurden tillför en mycket trevlig friskhet. Här finns också en viss träighet ifrån bourbounfatet som också lägger en god grund.

HELHET: Den höga alkoholhalten (65,1%) nästan kräver att man vattnar ned denna whiskyn lite för att överhuvudtaget kunna njutas till fullo. Man blir dock rikligt belönad för detta är riktigt gott när man kommit ned lite i styrka och där den mycket goda rökigheten får ta mera kommando och där smakerna mera blommar ut. Mycket bra och riktigt gott är några av tankarna som sveper förbi i huvudet när denna avnjuts… med vägar som går mot citron, lemon, rökt fisk, aska, kreosot och tea – Pass dock upp och ett varningens finger för en jävligt dålig kôrk! 😉

TOTALPOÄNG: 18,00 / 20,00

Notering: 230307, (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *