Mister Peat Batch Strength Edition (2023) 53,7%

Mitt allra första möte och kontakt med denna nya ’heavilypeated’-rökwhiskyn var faktiskt via dess lillebror Mr Peat som utkom förra året och som lagrats på ex-Islayfat av amerikansk ek. När den sen nu i år (18/4 – 2023) kom ut i en lite starkare Batch Strength Edition så var valet ganska enkelt och där den snart fanns hemma på hyllan… och som jag nu haft lite tid och kunnat sippat lite på.

Batch Strength Edition (2023) 53,7%
 
 WHISKY:  Mister Peat 
 STYRKA:  53,7%  ÅR: 2023  ÅLDER: NAS
 REGION:  Scotland  TYP: Singlemalt  PRIS: 599 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   53402
 PRODUCENT:  Fox Fitzgerald  LEVERANTÖR:  Northern Beverages
 ÖVRIG INFO:  Batch Strength Edition, Heavily Peated
 
Mina omdömen: Mister Peat Batch Strength Edition (2023) 53,7%

DOFT: Blek som diskvatten till utseendet men med en mycket trevlig nos och med en härlig doft av rök. En askig rökighet som är lite vegetabilisk och något oljig och där även en lite svavelton kan anas tillsammans med gummi, typ nya bildäck.

SMAK: Nytt trä och ljusa ekfatsinslag lägger en god grund för den inkommande sotiga och askiga rökigheten som den har i sitt följe. Den höga buteljeringsstyrkan biter först ifrån lite grann men släpper samtidigt fram en underbar och ganska fullmatad rökig maltighet som man blir riktigt nyfiken på och vill smaka mer av. Rund och mjuk samtidigt som det ändå biter ifrån ganska bra! Njuter!!!

EFTERSMAK: Återigen är det röksotiga inslaget det mest framträdande och mest intressanta då det faktiskt är riktigt gott, kraftfullt, långdraget och väl balanserat. Gipsbandage, gummidäck, lite jod och en askig rökighet är ord jag skulle vilja beskriva denna fylliga whisky med.

HELHET: Tycker man om fatstyrkestark rökwhisky som ”drar på lite grann” och som har lite kraftfullhet i sig samtidigt som den ändå känns ganska balanserad så kan detta vara ett perfekt alternativ. Jag gillar det definitivt och att det även finns en lite råare bottenton som vågar sticka ut lite. Löp o köp!!

Ev. kommentar: Vågar man stå för sin whisky så får man för min del gärna ange åldern på flaskan… (även om det skulle vara ung whisky som har buteljerats)

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20,00

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Notering: 230628, (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 135 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *