Talisker Distillers Edition 2023 45,8%

Ifrån Isle of Skye och skotska Inre Hebriderna kommer dagens whiskypost och där den senaste Talisker Distillers Edition 2023 45,8% nu har avnjutits och förhöjt välmåendet under några nöjesfulla aftnar… 😀 Detta är en ej åldersangiven whisky (NAS) som har dubbellagrats på Amoroso- och Amerikanska ekfat. 

”AI: Amoroso sherry är en typ av sherryvin som faller under kategorin mellansöt sherry. Den är känd för sin rika och mjuka smakprofil, med toner av torkad frukt, nötter och karamell. Amoroso sherry avnjuts ofta som dessertvin eller som aperitif.

Talisker Distillers Edition 2023 45,8%
 
 WHISKY: Talisker Distillers Edition
 STYRKA: 45,8%  ÅR: 2023 ÅLDER: NAS
 REGION: Isle of Skye  TYP: Singlemalt PRIS: 652 kr
 DESTILLERI: Talisker  SB-ART NR:  41283
 PRODUCENT: Talisker  LEVERANTÖR: Diageo Sweden
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Double matured in Amoroso seasoned American oak casks
Mina omdömen: Talisker Distillers Edition 2023 45,8%

DOFT: Kolasötma. Kolafudge. Svag Kanel lite kryddig. Ganska god men lite klen i doften till en början men som efter en stund öppnar upp sig mer och där även rökigheten blir tydligare.

SMAK: Ekfatig, kryddig, gräddkola – lättdrucket och med goda och medelrökiga inslag i bakgrunden. Även en ganska stor del torrare sherryfatbeska kommer också fram här och där även ekfattonerna gör sig påminda om sin närvaro. (Även här kan jag tycka till en början tycka att den överlag känns något klen/tam/ofyllig i smaken men där tid i glaset hjälper till att lyfta den ganska mycket – är personligen inte helt överrens med de torrbeska inslagen även om jag i stort gillar det).

EFTERSMAK: Mer kryddighet och röda bär(?). Med ganska stora hintar av trevlig rök och med tendens av lite fatbesk Amaroso-sherry i de mer djupliggande lagren.

HELHET: God och ganska enkel/rak sherrywhisky som har både en del sötma samt även lite beska inslag i sig. Upplevs som något fylligare efter lite mer tid i glaset och där även den medelhöga rökigheten blir något mer framträdande, mitt upp i allt det ganska sherrybeska.

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20,00

Talisker

Talisker Distillers Edition 2023 45,8%

Notering: 240218, FAN

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 180 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *