Smögenbryggar’n Svarta Malin 5,2%

Ibland dyker man på öl som genast kan fånga ens intresse! Smögenbryggar’n Svarta Malin 5,2% ifrån det det lokala Smögen-bryggeriet är ett sådant öl och är en klassisk stout som bryggs med hjälp av tång, musselskal, salta vindar och havsvatten. (”…och som ej får smakas av styrman under färd”) Levereras dessutom i en jäkligt snyggt etiketterad burk. Spännande! – detta måste ju givetvis smakas på! 🙂 

”Vi tillsätter INTE tång för att ölen skall smaka hav. Den tillsätts som en naturlig ingrediens för att ge karaktär i form av färg och smak som till exempel umami, sötma, sälta och andra mineraler. Musselskal tillsätts som pH-justerare i vår Stout, Svarta Malin, för att öka vattnets hårdhet. Viktigt vid bryggning av denna typ av öl. Vårt vatten är från en ytvattentäkt med direktkontakt av bohuslänsk granit vilket ger ett mjukt vatten.” //Smögenbryggar’n

Smögenbryggar’n Svarta Malin 5,2%

Smögenbryggar’n Svarta Malin 5,2% – Stout med musselskal och havssalt

Mitt omdöme & betyg: Smögenbryggar’n Svarta Malin 5,2%

Goda inslag av choklad, pumpernickel och espressokaffe. Kanske inte riktigt så fullmatad och kraftfull som jag på förhand hade hoppats på. Med återkommande chokladtoner och espressoinslag som även för med sig lite beskbitterhet i undertonerna och som också även väcker intresset då det också händer nått i smaken.

Ja, den här tål att sugas på och gotta sig åt en stund och där smak/eftersmak känns något bättre än doften och där även litet saltstänkt ifrån havet tycks kunna anas tillsammans med hintar av saltlakrits. Känns kanske något lite väl fort utplanande mot slutet (och där man vill ha ut ännu lite mer av fylligheten) men ändå ett riktigt gott och trevligt stoutöl som gärna smakas på igen. 7/10 p

RÅVAROR: Kornmalt, East Kent Goldings och Northern Brewer, musselskal och havssalt
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart: 8/5 – 2023

Notering: 240119, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Smögenbryggar’n Svarta Malin  SB ART.NR: 39084
  TYP: Stout  STYRKA: 5,2%
  PRIS: 33,30 kr (330 ml)  LAND:
  PRODUCENT: Smögen Ale
 LEVERANTÖR: Smögen Ale
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 
Smögenbryggar’n Svarta Malin 5,2%

Smögenbryggar’n Svarta Malin 5,2%

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 73 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *