Wår-ele Våröl på Dalmål (Mora Bryggeri) 5%

En ”på pappret” lättsam pilsner med smak av våren och sommaren skall Wår-ele Våröl på Dalmål 5% ifrån Mora Bryggeri vara och som jag har införskaffat mig ett par flaskor av. Tror för övrigt att detta är min första blogpost ifrån detta hantverksbryggeriet om jag inte är helt ute och cyklar. Kul – nu åker vi!

Wår-Ele är guldfärga å briddjd ö mölti å humblun å smäker so wi sejum i Mora, gorgott!

Wår-ele Våröl på Dalmål (Mora Bryggeri) 5% Wår-ele Våröl på Dalmål (Mora Bryggeri) 5%

Mitt omdöme & betyg: Wår-ele Våröl på Dalmål (Mora Bryggeri) 5%

Hyggligt fylliga toner av aprikosmarmelad, ljus sirap och lite apelsinskal kommer fram i doften av detta pilsner- /lageröl i tysk stil och som bjuder på en ganska hög och småbubblig skumkrona. Utseendet är och som det också beskrivs på flaskan guldfärgad och som jag tycker även drar åt bärnsten.

Lite mer knäckighet hittas i smaken som också har en viss aprikosig nyans i sig och där även en liten sked med honung görapelsinzesten sällskap. Hittar även en lite metallisk underton i den avslutande delen som för min del tar med den något och där jag även upplever en viss förnimmelse av jäst i finishen.

Överlag ett ganska ok och lättdrucket sommaröl men tyvärr ingen jättestor AHA-upplevelse och som griper tag i mig och får mig att vilja springa och köpa fler på direkten.  

Betyg: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 p

RÅVAROR: Kornmalt och humle.
OG: – | FG: – | IBU: 20 | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 240405, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Wår-ele Våröl på Dalmål 5%  SB ART.NR: 13123
  TYP: Ljus lager, pilsner – tysk stil  STYRKA: 5%
  PRIS: 23,50 kr (33 cl)  LAND:
  PRODUCENT: Mora Bryggeri
 LEVERANTÖR: Mora Bryggeri
  Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)
 

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 45 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *