Poppels Hazy IPA 6,5%

Med rötterna och en ölstil som härstammar ifrån Vermont, New England, USA kommer här mina noter på Poppels Hazy IPA 6,5%. Idén och förutsättningarna har här varit att brygga ett inbjudande och ”juicigt” öl med låg beska och med mycket humletoner och där munkänslan skall vara sammetslen… 

Poppels Hazy IPA 6,5% Poppels Hazy IPA 6,5%

Mitt omdöme & betyg: Poppels Hazy IPA 6,5%

Mycket god doft med inslag av ananas, apelsinjuice och lite grape. Dessa inslag är också direkt återkommande i smaken som känns ganska fyllig och som har en ganska stor ”juicighet” i sig. Här finns också ett stort inslag av humletoner men där beskan är ganska låg och där det avslutande humlebettet är relativt klent och där det bara drar svagt till måttligt i mungipan. 

Överlag gillar jag detta ”humlemonster” och tycker det är ett lättdrucket och ganska ”sammetslent” öl och som passar utmärkt både som helt fristående eller ihop med en bit mat. Tycker att ölet smakar ungefär som förväntat och detta dricks det gärna flera av!

Betyg: ★★★★★★★☆☆☆ 8/10 p

RÅVAROR: Kornmalt, vetemalt och havremalt
OG: – | FG: – | IBU: 20 | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Veganvänligt

Notering: 240504, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Poppels Hazy IPA (6,5%  SB ART.NR: 53183
  TYP: Hazy IPA  STYRKA: 6,5%
  PRIS: 29,90 kr (33 cl)  LAND:
  PRODUCENT: Poppels Bryggeri
 LEVERANTÖR: Poppels Bryggeri
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 25 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *