Ten Hands Brewing Gubbholmen DDH Hazy Pale Ale 4,7%

Ölet Ten Hands Brewing Gubbholmen DDH Hasy Pale Ale 4,7% är precis som förkortningen också antyder ett Double Dry Hopped öl som har torrhumlats två gånger med väldigt stora mängder humle från USA och Nya Zeeland under jäsningsprocessen. Allt för att öka på, utvecka och förbättra smakerna och göra dessa mer intensiva.

Namnet ’Gubbholmen’ har lokal anknytning till detta värmlandska bryggeri ifrån Karlstad och är en ö och en  oas mitt i omgivande Klarälven som passerar genom en del av staden innan den mynnar ut i Vänern. 

”Pale ale i amerikansk stil förkortas APA och är mer aromatisk och mjukare än engelsk stil. Främst beroende på att den amerikanska humlen som används är mer aromatisk och blommigare än den engelska. Amerikansk pale ale har ofta tydliga aromer av tropisk frukt, citrus och barrträd.” Sb

Ten Hands Brewing Gubbholmen DDH Hazy Pale Ale 4,7% Ten Hands Brewing Gubbholmen DDH Pale Hazy Ale 4,7%

Mitt omdöme & betyg: Ten Hands Brewing Gubbholmen DDH Hazy Pale Ale 4,7%

Maffig aprikos möter citrusfrukt och grapefrukt. Ett mycket fräschdoftande och hazy öl som är ofiltrerad och har en ljusgul färgpalett. På toppen ett småbubbligt vit skum som är ganska tunt men ändå lite klibbigt kvarhängande. Även goda hintar av tallkåda och en del syrlig citrus kan också hittas.

Fylliga toner av grapefrukt och även det lite beska som hittas i skalet och där de underliggande tonerna av aprikosfrukten ger ölet en god bas i smaken. Inte fullt så bitig som jag hade förväntat mig (och lite kanske hade hoppats på). Dock lite mer tillkommen citrusbeska fram mot avslutet som också har en del friska, lätt haziga toner i sig. I min mun och överlag ett gott och välgjort öl med ganska låg alkoholhalt och som passar fint i sommarsolen, likväl som till en bit mat och dricks gärna igen.

Betyg: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 p

RÅVAROR: Kornmalt, vetemalt och havre
OG: – | FG: – | IBU:  – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 240418, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Ten Hands Brewing Gubbholmen  SB ART.NR: 30092
  TYP: DDH Hazy Pale Ale  STYRKA: 4,7%
  PRIS: 37,90 kr (44 cl)  LAND:
  PRODUCENT: Ten Hands Brewing
 LEVERANTÖR: Brill & Co AB
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 24 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *