Peat Chimney 12 y.o (Wemyss Malts – blended)

Detta är ett ”chans-köp” för nästan 600 spänn som jag gjort och där jag i stort sett enbart gått på vad som står på burken…! 🙂 (ja, jag vet att det kan vara dumt men wtf, man måste våga chansa ibland också!! Och en blended är det också, till råga på allt, hehe) För övrigt så är detta min första whisky ifrån Wemyss Malts som jag smakar och det är ju alltid kul att få testa nånting nytt.

Peat Chimney 12 y.o (Wemyss Malts – blended)

Region: Scotland, Styrka: 40 %, Pris: 597 kr SB-nr: nr 85770

MITT BETYG: 16,00 av 20,00 p

DOFT: (4,25 p) Mycket trevlig, halv-rökig doft med inslag av kanel, citrus och lite ingerfära.

SMAK: (4,00 p) Frisk och rökig inledning på en ganska ”lätt” whisky där citrusen ligger i framkant och förhöjer smaken ihop med ekfatet och kanelen. God! 🙂

E-SMAK: (3,75 p) Positivt avslut på en ganska trevlig whisky där dock rökdimmorna klingar av ganska fort och där lite kryddighet hänger kvar långt bak på tungan.

HELHET: (4,00 p) Ganska lätt, god och halv-rökig whisky med en härlig fräschör! Hade gärna kunnat få vara ännu mer ”oljig” för min del, även om där finns vissa tendenser… Inte illa för ett ”chans-köp”! 😉

Notering: 120423 – privat smakad, (FAN)

(Visited 5 times, 1 visits today)

2 svar på ”Peat Chimney 12 y.o (Wemyss Malts – blended)”

  1. Trevligt ett bra chansköp som sagt 🙂 Har provat deras Vanilla Zest o den var helt ok tror jag gav den 83-84p

    1. Ja, denna var helt klart godkänd! En lätt och lite citronaktig rökwhisky som inte kanske riktigt når ända upp i Islay-klass, men ändå fullt rekommendabel.
      (är en sample kanske av intresse?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *