Selected Malts Zippin (blended) 45,7%

Idag är den här! ? (…och freddeboos.se har fått den äran att provsmaka några droppar)

ZIPPIN – en ny svensk blendedwhisky ifrån det svenska whiskymärket Selected Malts. 

”Zippin whisky är en blended malt whisky som har havet och kusten som sin mest givna referens. Varje destilleri valdes ut för sin unika karaktär och smak och formar tillsammans en whisky vi är stolta över att kunna kalla Zippin whisky” //Selected Malts 

 WHISKY: Selected Malts Zippin
 STYRKA: 45,7%  ÅR: 2019 ÅLDER:
 REGION: Highlands  TYP: Blended PRIS: 497 kr (50 cl)
 DESTILLERI:  SB-ART NR: 81782
 BUTELJERARE: Selected Malts  LEVERANTÖR: Selected Malts
 ÖVRIGT: En komposition av fyra maltwhiskys ifrån bland annat Tullibardine, Ardmore, Glen Ord och ett annat ej namngivet destilleri ifrån höglandet och som är sammangifta i sherryfat.

 

Mina omdömen: Selected Malts Zippin (blended) 45,7%

DOFT: Härlig kolafudge/romrussin-karaktär är största intrycket vid första dofttillfället. Här finns också en lätt sötrökig fruktton som man gärna vill bekanta sig mera med. Doften är ganska bred och fyllig och där färgtonerna på denna whisky går åt mörk bärnsten och 24-karats guld.

SMAK: Inledande kommer mycket runda, mjuka sherrytoner fram (nästan lite krämiga) och man anar inslag av lätt sälta och torkad frukt. Kanske även en liten svag lakritston i botten. Upplever smaken dock som något lite avstannade mitt i och där själva smakfinalen liksom stannar upp… (jag vill ha mer!! Och med ännu större tryck!) Kanske bara en liten petitess för detta är ändå riktigt njutbart!

ESMAK: I den avslutande delen skjuter den eleganta, mediumlätta röknyansen till och man får även en liten brännande kryddig ton att suga på. 

HELHET: Totalupplevelsen är för min del upplevs som betydligt mera sherrynyanserat söt än fruktbeskt och där det även finns en lättare rökighet som fyller ut smaken, som stundom dock kan uppfattas som aningens platt. Överlag tycker jag detta ändå en mycket god blendedwhisky som uppvisar en viss elegans och som har flera trevliga inslag. 

Ev. kommentar: ”A smoot sip for the rugged sea” och en whisky som gärna dricks gärna igen! ?

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00

[wp_charts title=”zippin” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 10, 25, 20, 20, 15, 25, 25, 25, 10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 190922, Sample/varuprov, Selected Malts, Zippin Whisky

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *